Retningslinjer mangler - men fynske motionsløb planlægger at gennemføre

Både Broløbet og HCA Marathon planlægger at gennemføre deres motionsløb til september. Men de ved endnu ikke, under hvilke forhold løbene kan afvikles.

Det skal fortsat være muligt for løbeglade fynboer at krydse Storebæltsbroen eller løbe rundt i Odenses gader til september. 

Både Broløbet og HCA Marathon planlægger nemlig at gennemføre deres løb henholdvis 11. september og 26. september. 

- Vores planlægning fortsætter, da vi regner med at alle er vaccineret på løbsdagen, så vi kan gennemføre løbet, siger Carl Haals, der er en del af løbsledelsen for Broløbet. 

- Vi har sat planlægning i højeste gear, så vi er klar til at afholde løb 26. september. Vi kunne dog godt have drømt om, at der var flere ting, der var låst fast, for det gør planlægningen nemmere, siger Erik Juhl Mogensen, der er løbsdirektør fra HCA Marathon, til TV 2 Fyn. 

Han henviser til den genåbningsaftale, som et politisk flertal på Christiansborg natten til tirsdag blev enige om. 

Ifølge den plan kan motionsløb fra 14. juni 2021 afholde løb med maksimalt 5.000 løbere i sektioner af 300. 

Mangler konkrete retningslinjer

Men hvad der så skal ske med restriktionerne fra 1. august er uvist. I planen står der, at der vil være en 'yderligere udfasning' af restriktionerne. 

Hos HCA Marathon havde løbsdirektøren dog håbet på mere. 

- Vi havde drømt om, at aftalen ville indeholde en plan for, at restriktionerne blev ophævet, når alle, der ønskede det, var færdigvaccineret, fortæller Erik Juhl Mogensen. 

Hos Broløbet er man helt klar over, at situationen hele tiden kan ændre sig. 

- Der kan jo komme flere restriktioner senere, eller vaccinerne kan blive forsinket igen. Så selvom vi egentlig godt må afholde løbet, kan det blive for svært at gennemføre. Men det er ikke det, vi har i tankerne lige nu, forklarer Carl Haals. 

Og hvis nu restriktionerne ender med at blive ophævet til HCA Marathon, så er de klar til at lave planerne om, så alle løbere kan starte samme tid.

- Den ultimative løbeoplevelse er jo at stå sammen med en masse andre løbere og vente på, at startskuddet går, siger Erik Juhl Mogensen.

Lillebælt Halvmarathon og Eventyrløbet har allerede aflyst deres løb i 2021.