Ricardo hyldes

Ricard Møller Nielsen sikrede dansk fodbold en kæmpe succes med EM-triumfen i 1992. Onsdag aften bliver han hyldet på TRE-FOR park i Odense.

I forbindelse med sin 75 års fødselsdag bliver Richard Møller Nielsen hyldet, når Danmark på onsdag møder Slovakiet i en venskabskamp på TRE-FOR Park.

Det er 20 år siden Danmark skrev sig ind i historiebøgerne, da de vandt EM-titlen i 1992, og hjernen bag triumfen var Richard Møller Nielsen.

- Vi havde ikke de dygtigste spillere. Vi havde heller ikke den dygtigste sundhedssektor med læger og sådan noget. Og vi trænere, Viggo Jensen og Jan B. Poulsen og mig, vi var i hvert fald heller ikke de dygtigste. Men sammen dannede vi det bedste hold, og fodbold er et holdspil, og som det skred frem, og som vi prøvede at kigge tilbage på kampene, så var det oven i købet fortjent, fortæller Richard Møller Nielsen.

Ud over succesen som landstræner, skaffede han også succes til OB, hvor han var træner fra 1975 til 1985. De år bød blandt andet på oprykning til landets bedste række og to mesterskaber i 1977 og 1982. Desuden blev han kåret som Årets Træner i 1975.

Mens Richard Møller Nilsen bliver hyldet inden kampstart klokken 20.15, så vil en anden fynbo blive hyldet i pausen. Lasse Norman Hansen, som vandt guld ved OL i banecykling, vil i pausen få overrakt blomster og en signeret landsholdstrøje.