I det fynske folks tjeneste

Rift om kulturkronerne fra Region Syddanmark

Region Syddanmark har fordelt penge fra sin kulturpulje til 15 projekter.

I alt 63 projekter har søgt om at få del i de to millioner kroner i puljen.

- Jeg er meget glad for, at der er så stor en interesse for puljen. Det viser, at der både er et frodigt kulturliv i Syddanmark, og at der er stort behov for de regionale midler, siger Karsten Uno Petersen, formand for det særlige udvalg for regional erhvervspolitik

Region Syddanmark har valgt 15 projekter ud, der understøtter regionens strategi på kulturområdet. Blandt dem er talentudvikling af unge kunstnere i Sønderjylland, teater med asylbørn og danske børn i Middelfart, lyrikfestival i Odense og ny skolekoncertfestival i Kolding.

- Vi har valgt at give tilskud til projekter, der er nyskabende inden for hvert deres felt. Det er af stor betydning, at projekterne rækker ud over lokalområdet, så gode idéer spredes til andre egne af regionen - og gerne endnu længere væk, siger Karsten Uno Petersen.

Fakta: Regionsrådet gav støtte til følgende projekter

- Skolekoncertfestival 2008 i Kolding - Indførelse af en ny model for skolekoncerter på tværs af kommuner i Syddanmark.
- Station Next Sydfyn - et Filmvæksthus for unge. Samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og filminitiativer på Sydfyn om undervisning for unge 13-18 år.
- Kulturvisionsprojekt Sydvestfyn - Proces med inddragelse af alle kulturaktører og interesserede beboere for at udvikle kulturen i landdistriktsområdet.
- Guitarevent Syd - Festival for klassisk guitarmusik for børn og unge i Syddanmark og deltagere fra udlandet.
- UngKunst.NU - Regional Talentudvikling - Samlet indsats for talentudvikling inden for billedkunst i samarbejde med sønderjyske  kommuner.
- World Cinema DK - Opstart af film- og integrationsprojekt i Odense for nydanskere
- Mindretalsliv -dokumentation, formidling og debat og dagligliv og fællesskab i grænselandet. Opbygning af udstilling med arbejdsgrupper og erindringsværksteder.
- Konference med Richard Florida - oplevelsesøkonomi. Konference for at styrke samarbejdet mellem kultur- og erhvervsliv, innovation og udvikling af kulturerhverv.
- Fortællinger fra (Region) Syddanmark - Kultur- og fortællefestival på Give-Egnens Museums område indenfor musik, kunst og dans.
- Blandede bolcher - Teater med asylbørn og danske børn: fortællinger, dans og drama for at bibringe børn og unge en forståelse af hinandens baggrund.
- Odense Lyrikfestival - Lyrik i tre dage for at gøre lyrik synlig og hørbar i byens rum. Lyrik kombineres med teater, musik og andre kunstarter.
- ART-Built - Innovationsplatform for kunst og byggeri. Samarbejdstiltag og afprøvning af koncept mellem byggebranchen og kunstverdenen.
- "Fit for the Future" - Afprøvning af nye forretningsområder og synliggøre vækstpotentiale for Tønder Festival Fond.
- GRANAT - 8 musik, kunst og litteratur-eksperimenter - Tværfaglige projekter, der inddrager nutidskunstnere og inddrager publikum på anderledes måde end i gængse museer, teater etc.
- Klassisk vejr og musik på Strynø - Temakoncert i vejrets tegn.