Rift om ny filmuddannelse

SDU kan fra sommeren 2014 tilbyde en akademisk uddannelse for manuskriptforfattere til film, og interessen for de ialt 36 pladser er allerede stor.

Lederen af den nye manuskriptforfatteruddannelse på SDU, Heidi Phillipsen, er overvældet over interessen.

- Jeg tror, at der måske har været tre om dagen i de sidste par måneder der har henvendt sig til mig, siger hun.

Der er plads til 18 filmskabere på tilvalgslinjen og 18 på efteruddannelseslinjen

Uddannelserne er udviklet sammen med branchen jamen så har vi jo fået et mål. Hvor skal de hen de her mennesker og hvordan skal de nogenlunde være klædt på.

Det er filmmanden og produceren bag en lang række danske film, Michael Obel., der fik ideen til manuskriptuddannelsen på SDU. Og filmselskaberne higer efter netop manuskriptforfattere.

- I dag laver vi måske 30 film om året og seks tv-serier og vi udvikler måske tre gange så mange projekter der ikke bliver til noget. Så det kræver en kæmpe mængde forfattere og lige nu uddanner vi seks forfattere hver andet år. Det er bare ikke nok, siger Michael Obel.

Og der er ros til SDU for at rykke på filmbranchens henvendelse.

Michael Obel gik målrettet efter SDU på grund af deres erfaringer med at lave en journalistuddannelse hvilende på et akademisk fundament.

- De har været nysgerrige og enormt friske og haft en stor nysgerrighed for at springe ind i det her. Altså kan et akademisk sted noget på bløde værdier som forfatter sådan set er, siger han.