Rift om øko-agurker

Danskerne er vilde med økologiske agurker. Fynsk stor-gartner kan ikke følge med efterspørgslen.

Gartnerierne har svært ved at følge med efterspørgslen af økologiske agurker, der blev fordoblet sidste år. Det skriver avisen Økologi & Erhverv.

Klaus Søgård, der har landets største økologiske gartneri nær Beldringe på Nordfyn, fortæller, at 2015 var et rigtig godt agurke-år. Hans økologiske gartneri. Markhaven, producerer økologiske agurker, tomater og pebre.
 

- Vi har mærket en stigende efterspørgsel af agurker. Mest i 2016, hvor vi hver uge ikke har kunnet levere det, som vores kunder efterspørger.

- Helt konkret betyder det, at kølerummet bliver tømt hver eneste dag. På den måde er det en god situation, hvor vi hele tiden får sendt friske varer ud, fortæller Klaus Søgård.

Det er ifølge Økologi & Erhverv især, efter at Coop sidste år satte prisen på økologiske agurker ned, at efterspørgslen steg markant.

Coops tiltag fik andre supermarkedskæder til at følge efter, og i dag er prisen nede på omkring otte-ni kroner for en økoagurk, skriver mediet.

Efterspørgslen af agurkerne er så stor, at de økologiske gartnerier har svært ved at følge med.

- Vi kan tydeligt mærke i 2016, at der bliver importeret mange flere økologiske agurker fra Spanien. Det er fordi, vi ikke kan følge med, fortæller Klaus Søgård, der bestemt tror, at den store efterspørgsel er en udvikling, der kommer til at fortsætte.

Gartneren vil heller ikke afvise, at hans gartneri bliver udvidet.

- Branchen som sådan har i hvert fald planer om udvidelser. Så i fremtiden kommer der flere danske økoagurker, siger han.

Cirka 30 procent af den økologi, som gartneriet Markhaven producerer, er agurker.

Sammen med gartneriet Lykkesholm producerer Markhaven ifølge Økologi & Erhverv størstedelen af de økologiske agurker, der bliver leveret til de danske supermarkedskæder.

Oversigt

    Oversigt