Riis: Alex kan slå Cancellara til VM

Bjarne Riis tror på, hans tidligere rytter Alex Rasmussen, kan vinde VM-enkeltstarten senere i år i Danmark.

Den 21. september i år kan blive den hidtil største dag i cykelrytteren Alex Rasmussens karriere.

HTC-Highroad-rytterens tidligere chef Bjarne Riis tror på, at den unge dansker kan tage fusen på hele verdenseliten - inklusive tempofænomenet Fabian Cancellara - på de 46,4 kilometers kamp mod uret på dansk grund.

- Jeg tror, han kan slå Fabian. Hvis han kan få de ben, han viste i Giroen, så tror jeg på, han kan vinde. Det må jeg indrømme, siger Bjarne Riis.

Saxo Bank-Sungard-holdejeren så fra nærmeste hold Alex Rasmussens fantastiske kørsel i disciplinen enkeltstart på sidste etape af årets Giro d'Italia.

Riis sad i bilen bag Michael Mørkøv, og så Alex Rasmussen suse forbi sin mangeårige banemakker. Rasmussen havde formentlig vundet etapen, hvis han ikke var punkteret. I stedet måtte han nøjes med en andenplads.

- Jeg var imponeret, da jeg så ham suse forbi os i Giro d'Italia. Det var sgu flot, og når han viser sådan nogle ben, så kan han også blive verdensmester, siger Riis.

Da Bjarne Riis onsdag ankom til DM-hovedkvarteret på Nyborg Strand, tog han inden mødet med pressen en privat snak med Alex Rasmussen, hvor de snakkede om VM.

- Nu er han ikke på mit hold, men mit råd vil være, at han ikke kører Touren og i stedet kører Vueltaen, så han kan forsøge at holde den gående og forberede sig specifikt på VM-enkeltstarten.

- Nu er jeg hverken cheftræner for ham eller landstræner, men som den jeg er, gav jeg ham et råd og sagde til ham, at jeg tror, han kan vinde VM. Om han så gør det, må tiden vise, siger Riis.

Skal Alex Rasmussen leve op til Bjarne Riis' tro på ham, skal han slå en sand ekspert på området i skikkelse af danskerens tidligere holdkammerat hos Saxo Bank-Sungard, Fabian Cancellara.

Schweizeren, der nu kører for Leopard Trek, vandt VM i enkeltstart 2006, 2007, 2009 og 2010. I 2008 vandt han OL-guld i disciplinen og deltog ikke ved VM.