Rikke Møller videre: Jeg skal arbejde på mine vendinger

Rikke Møller Pedersen vandt sit indledende heat og er klar til semifinalen i 100 meter bryst.

I favoritdisciplinen 200 meter bryst blev det til sølv for Rikke Møller Pedersen fredag ved kortbane-EM i Herning. Hun måtte se sig slået af russiske Yuliya Efimova.

Det måtte hun igen lørdag formiddag - på tiden, da der blev svømmet indledende heat på den halve distance: 100 meter bryst.

Men det betød mindre. 20 svømmere gik videre fra indledende heat, og med tiden 1.05,34 minut var Møller Pedersen tredjebedst af alle.

- Det føles egentlig fint at komme godt derudaf, og der var kontrol over det.

- Det var lidt svært at holde gejsten oppe, da jeg kunne se, jeg var meget foran. Også med tanke på der er to dage igen, og det var en hård, men god aften i går, siger Rikke Møller Pedersen.

Danskeren vandt sit heat, men efterfølgende var der et par hurtigere svømmere i vandet.

Ikke overraskende var de to hurtigste netop Efimova og så den olympiske mester på 100 meter-distancen, Ruta Meilutyte fra Litauen.

Disse to svømmere ligner også sikre medaljebud i søndagens finale, men Rikke Møller er afgjort i spil til medaljekampen. Først skal Møller Pedersen og de øvrige favoritter dog igennem semifinalerne lørdag aften, og danskeren har opskriften klar.

- Jeg skal hvert fald gå videre, og så skal jeg finde den gode rytme og et godt flow i mit løb. Jeg skal få mine vendinger på plads, som jeg keglede lidt rundt i i går.

- Jeg skal svømme så hurtigt i semifinalen, at jeg kan nå at vurdere, hvad jeg kan gøre anderledes til i morgen, siger Rikke Møller Pedersen, der erkender, at hun er en smule fra topformen.

Louise B. Dalgaard var også med i 100 meter bryst, hun svømmede i tiden 1.08,81 minut, hvilket ikke var nok til en plads i semifinalen.