Ringe effekt af danske trusler mod Laos

Den 40-årige Jens Nielsen er trods sine 45 dage bag tremmer i Laos ved godt mod. Den fynske kaffehandler tror dog ikke på nogen hurtig løsladelse, selvom Lykketoft er gået ind i sagen. Hør interview fra Laos med vennen Ernst Theill

Fængslet fynbo i Laos har fået tandpine

Den 40-årige Jens Nielsen er trods sine 45 dage bag tremmer i Laos ved godt mod. Den fynske kaffehandler tror dog ikke på nogen hurtig løsladelse, selvom Lykketoft er gået ind i sagen.

De kummerlige vilkår i et laotisk fængsel i byen Pakse begynder nu at kunne mærkes på den fynske direktør Jens Nielsen. Mandag havde han besøg af sin ven Ernst Theill, og selvom Jens Nielsen fortsat er ved godt mod, så er han nu blevet fysisk ramt af det lange fængselsophold.

"Han har fået tandpine, og jeg har ingen anelse om, hvad vi kan gøre for at hjælpe ham. Men det må jeg nu se om jeg kan finde en løsning på", siger Ernst Theill fra Laos.

Nyheden om at den danske udenrigsminister, Mogens Lykketoft(S), har sendt et brev om sagen til de laotiske myndigheder, har heller ikke skabt den store optimisme hos Jens Nielsen.

"Nu har vi i 6 uger kæmpet med myndighederne i Laos, og vi har haft hjælp fra ambassaden i Vietnam, men intet hjælper tilsyneladende", siger Ernst Theill.

Jens Nielsens ven føler sig ikke overbevist om, at henvendelsen fra Mogens Lykketoft gør indtryk på hans kollega i Laos.

Og Ernst Theill mener heller ikke, at en trussel om at stoppe den danske bistand til Laos vil have den store effekt på Jens Nielsens sag.

"Det er de fattige i Laos, der modtager hjælp fra Danmark. Men det er den ekstremt rige overklasse, der skal føre sagen, og der er slet ingen forbindelse mellem de to samfundslag", forklarer Ernst Theill.

Jens Nielsen blev fængslet 16. januar. Myndihederne gør ham ansvarlig for en konkurs i firmaet Primjee Ltd., hvor Jens Nielsen tidligere har været ansat. Retten i Laos kræver 180.000 dollors for at frigive Jens Nielsen.