I det fynske folks tjeneste

Ringe jobmuligheder for odenseanske jurister

Risikoen for at blive ledig som nyuddannet jurist er mere end dobbelt så stor for en jurist uddannet i Odense som for en uddannet i København.

Det er ikke befordrende for jobmulighederne, hvis den juridiske eksamen er hentet hjem på SDU. arkivfoto

Det er markant bedre at have et eksamensbevis som jurist fra København end fra et fra Odense. Det viser et nyt universitetsindeks fra Akademikernes A-Kasse.

Mens en jurist fra Københavns Universitet har ti procents risiko for at blive ledig det første halve år efter endt uddannelse, er den tilsvarende risiko for den fynske jurist 24 procent.

Dansk Erhverv mener, at der er en naturlig forklaring på den store forskel.

- Ikke alle universitetsbyer har samme jobmuligheder for akademikere, og det betyder, at mange er nødsaget til at søge job andre steder end den by, de har studeret i, siger Mette Fjord Sørensen, der er uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv.

Hun forklarer, at akademikere fra København har en fordel i, at det er nemmere at få studierelevante job under uddannelsen i landets hovedstad:

- Unge, der har studierelevant arbejde, står bedre, når de senere skal have job efter endt uddannelse. Og her spiller udbud og efterspørgsel en stor rolle, og det er nemmere at finde studierelevante job i København.