Ringe Kommune - Valgtemaer

-

-

Deltag i debatten om valget i Ringe


Ringe er en af de sikreste kommuner at være borgmester i. Siden 1867 har Venstre siddet på magten. Gennem to perioder har borgmesterens navn været Bo Andersen, og Venstre har absolut flertal.


Sund økonomi
I byrådet er der tradition for bredt samarbejde, og de store slagsmål udebliver.


Økonomien er sund. Kassebeholdningen stiger, og kommunens gæld er forholdsvis lav. Til gengæld er skatten en smule højere end gennemsnittet på Fyn. Måske var det også derfor, at alle byrådets partier allerede i august indgik budgetforlig.


Ballade om pasningsgaranti
Efter valget i 1997 droppede politikerne imidlertid pasningsgarantien, for kort efter at genindføre den pga. stort pres fra Ringes borgere.


Både blandt borgere og politikere i Ringe diskuterer man, hvordan byen skal udvikle sig. Skal der bygges et kulturhus? Skal biblioteket blive i midtbyen eller flyttes ud? Skal Ringehallen udvides, eller skal der bygges en ny?


I front med IT
Kommunen har netop solgt sit plejehjem og skal til at bygge et nyt. P.t. er ventelisten til en plejehjemsplads dobbelt så stor som sidste år.


I år 2000 var Ringe i mediernes søgelys, kuriøst nok pga. kommunens åbenhed. Kommunen var blandt landets første til at offentliggøre al post til kommunen på Internettet. Flere borgere følte sig stødte over at kunne læse det, de betragtede som fortrolige oplysninger på kommunens hjemmeside. Politikerne var hurtige til at ændre proceduren, så kun brevoverskrifter fremgår.


 


Tilbage til hovedsiden om Ringe Kommune