Ringgården vil have firedoblet tilskuddet

Ringgårdens Afdeling for Ludomani i Odense drager onsdag til København for at bede om flere penge til behandling af ludomaner. Ludomani-afdelingen har akut brug for penge for at behandle det stigende antal ludomaner.

-

Ringgårdens Afdeling for Ludomani i Odense drager onsdag til København for at bede om flere penge til behandling af ludomaner. Ludomani-afdelingen har akut brug for penge for at behandle det stigende antal ludomaner.


Ringgården har netop udvidet sine tilbud til behandling af ludomaner og deres pårørende. Men hvis ikke landets eneste behandlngssted for ludomaner får tilført flere penge, må Ringgården skære ned på sine tilbud igen.


Flere ludomaner
\"Der bliver flere og flere ludomaner, og den behandling spillerne har brug for er meget forskellig. Derfor har vi hurtigst muligt brug for flere penge, \" forklarer Michael Jørsel, der er leder af Afdelingen for Ludomani i Odense.


Afdelingen har foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg onsdag eftermiddag, og her vil Ringgården fremlægge sine ønsker om stigende bevillinger over finansloven.


Firedobling af tilskudet
Ringgården håber, at få 6,6 mio. kr i 2002 mod en bevilling 4,1 mio kr. i år. Og de næste år mener Ringgården, at der er brug for et stigende antal midler til behandling af spillelidenskab og dens følger. I 2005 håber Ringgården, at få en bevilling på 15 mio. kr over finansloven. Det svarer næsten til firedobling af bevillngerne til Ringgården i år.


\"Hvis der ikke bliver afsat flere penge til næste år, må vi begrænse vores aktiviteter og droppe flere af de nye tilbud vi ellers havde planlagt til næste år, og det vil gå ud over ludomanerne, \" siger Michael Jørsel.


Og hvis Ringgårdens Afdeling for Ludomani skal tilbyde kurser til pårørende, forske i ludomani og tilbyde mere individuel behandling, er der brug for endnu flere millioner de kommende år. 


Internet-spillere 
Michael Jørsel frygter blandt andet, at de mange nye tilbud om spil over internettet vil få antallet af ludomaner til at stige drastisk de kommende år.


\"Vi har fået de første ludomaner i behandling, som er blevet afhængige af internet-casinoer. Og den udvikling vil helt sikkert fortsætte de kommende år, \" siger Jørsel.