I det fynske folks tjeneste

Risiko for at busstrejke breder sig

Der er stor risiko for, at busstrejken på Syd- og Østfyn breder sig til resten af Fyn. De strejkende håber nemlig på opbakning hos rutebilchaufførerne på resten af øen. Faaborg er nu også ramt af strejken.

-

Der er stor risiko for, at busstrejken på Syd- og Østfyn breder sig til resten af Fyn. De strejkende håber nemlig på opbakning hos rutebilchaufførerne på resten af øen.


Der var god tid til at få læst avisen. Bussen kørte ikke

I øjeblikket er rutebiltrafikken lammet på grund af faglige møder blandt chaufførerne i Svendborg, Rudkøbing, Lohals og Nyborg. Også bybusserne i Svendborg er berørt af de faglige møder. Her er chaufførerne gået i sympatistrejke. Og senest har chaufførerne i Faaborg også tilsluttet sig strejken.

- Vi håber på, at den også vil brede sig til resten af Fyn. Det sker, hvis vores kollegaer i Region Nord også beslutter sig for at strejke, siger Helle Vitten, der er talsmand for de strejkende buschauffører.

Det er utilfredshed med en lang række arbejdsforhold, der har fået chaufførerne til at lamme bustrafikken. Både Fynbus og bybusserne i Svendborg bliver drevet af busselskabet Arriva.

Chaufførerne er stærkt utilfredse med deres ledelse, som de beskylder for at være egenrådig. Samtidig kræver chaufførerne mere sikkerhed i ansættelsen og en ændring af billetafregningen i busserne.

I alt har chaufførerne lavet en liste med 12-13 punkter, som de vil præsentere for busledelsen. Det er endnu uafklaret om busserne på Øst- og Sydfyn kommer på gaden igen torsdag.