Rock Nalle stopper karrieren

På grund af sygdom er det fynske musikikon færdig med karrieren efter mere end 60 år.

Den 79-årige fynske sanger Rock Nalle har på grund af sygdom valgt at indstille karrieren, oplyser hans bookingbureau We Do Music. 

- Grundet sygdom har Rock Nalle alias Roland Lyhr Sørensen i samråd med familie, venner og management besluttet at indstille karrieren, lyder det i en pressemeddelelse.

- Nalle har igennem flere år kæmpet med KOL og parkinson, som forværres med tiden. For nylig har en lungebetændelse ydermere gjort den generelle sundhedstilstand dårligere, tilføjer hans bookingbureau. 

Hittede med fru Olsen

Dermed slutter en karriere på mere end 60 år. Rock Nalle begyndte sin karriere i slutningen af 1950'erne i Odense, og han var med til at bringe rock'n'roll-musikken til Danmark.

Han fik for alvor sit gennembrud i 1966, da han sammen med barndomsvennen Johnny Reimar hittede med en dansk version af Wilson Picketts "In the Midnight Hour".

Rock Nalles største hit er “Go'e gamle fru Olsen" fra 1977. Sangen er en dansk oversættelse af Little Richards “Good Golly, Miss Molly” fra 1958.

I 1980 udkom albummet "Bare mig", som blandt andet indeholdt hittet "Amanda". Det er en sang, som Rock Nalle fik af Kim Larsen i bytte for et par af Nalles sko, som Kim Larsen havde forelsket sig i.

Levede som narkoman i Odense

Karrieren gik dog i årene efter ned ad bakke, og i en årrække levede han som heroinnarkoman på gaden i Odense. Efter at han kom i behandling, kunne han i 1996 genoptage karrieren, som dog ad flere omgange har været afbrudt. 

De seneste tre år har Rock Nalle turneret med Michelle Birkballe Band, men nu er det endeligt slut med musikken.  

- Jeg er meget taknemmelig for de vidunderlige oplevelser, som jeg har fået igennem musikken – både i svære og gode tider, siger Rock Nalle i pressemeddelelsen.  

I april fik han i forbindelse med sin 79-års-fødselsdag åbnet et museum til ære for ham.