I det fynske folks tjeneste

Rockere mistænkes for skud mod købmand

Politiet mistænker nu personer med forbindelse til rockermiljøet for at stå bag drabsforsøg på fynsk købmand, der blev beskudt med jagtgevær.

Politiet efterforsker nu, om det var rockerrelaterede personer, der forsøgte at dræbe den 26-årige fynske købmand i havekolonien Roerskov i Odense onsdag eftermiddag.

Vidner så lige efter drabsforsøget to personer køre væk fra den lille butik i en cremefarvet Opel Vectra stationcar. Politiets undersøgelser viser, at intet tyder på , at der var tale om et røveri, men derimod om et planlagt drabsforsøg.

Den fynske købmand var i efteråret involveret i et slagsmål med en rockergruppe, enten AK81 eller Hells Angels, på Vesterbro i Odense, og ifølge politiet har købmanden tidligere været involveret i kriminalitet.

Mistanken om, at det var rockere, der beskød den 26-årige, er en af de retninger, som politiet nu efterforsker, bekræfter efterforskningsleder Jack Liedecke fra Fyns Politi over for Ritzau.

Flugtbilen, som gerningsmændende brugte, da de flygtede fra drabsforsøget, blev senere fundet udbrændt på en parkeringsplads i Ravnebjerg, sydvest for Odense.

Politiet sætter den udbrændte flugtbil i forbindelse med en anden udbrændt bil, som påskesøndag blev fundet på samme parkeringsplads. Den anden udbrændte bil er en Skoda Roomster.

- Begge biler er stjålne biler, og det er nok ikke tilfældigt, at de er brændt af samme sted. Derfor vil vi gerne vide, om der er nogen, der har set noget og kan hjælpe os med oplysninger, siger Jack Liedecke.

Den fynske købmand stod i sin butik i havekolonien i Odense, da to gerningsmænd trængte ind og affyrede to eller tre skud med et jagtgevær.

Afhøringen af den 26-årige købmand gav ikke politiet nærmere oplysninger om motivet. Ifølge Jack Liedecke har manden ikke fortalt noget om, hvem der kunne stræbe ham efter livet. Og politiet vurderer, at manden måske heller ikke har den store lyst til at tale med efterforskerne.