I det fynske folks tjeneste

Rockere vil have guldet tilbage

Med udgangspunkt i sag fra Odense går Hells Angels rettens vej for at få lov at beholde ringe og guldkæder. Smykkerne tilhører klubben og ikke det enkelte medlem, lyder det fra rockerne.

Det er klubbens guld, som medlemmerne af Hells Angels smykker sig med. Og nu går rockergruppen rettens vej for at få lov at beholde de ringe, armbånd og halskæder, politiet gerne vil have fingrene i.

Dermed er der lagt op til et juridisk slagsmål om retten til de kostbare smykker med HA-logo på.

- Så langt er det aldrig kommet før. Men vi har copyright på smykkerne, de tilhører os, siger Per Koba fra Hells Angels.

Han er tilknyttet klubbens afdeling i Ishøj og er ansvarlig for de såkaldte corporation-sager. For Hells Angels er et registreret varemærke, der nidkært vogter alt, der bærer mærket med det vingede kranie.

- Det er et lukket arrangement. Medlemmerne skriver under på, at man afleverer alt med logo på, når man forlader klubben, siger Koba.

Det er en aktuel narkosag fra Odense, der har udløst hele balladen. En 43-årig HA-rocker blev straffet med fem et halvt års fængsel for at have handlet et kilo kokain. Med fogedrettens godkendelse har politiet beslaglagt tre guldsmykker hos manden. Men det vil Hells Angels nu have Østre Landsret til at omstøde.

Varemærket Hells Angels er registreret i Storbritannien. Derfor har klubben koblet en britisk advokat på sagen for at få råd og dåd i den videre strid.

Per Koba ser frem til at få afklaret retten til smykkerne.

- Det svarer til folk, der spiller fodbold. Der afleverer man også trøjen bagefter, siger han.

I udlandet har Hells Angels tidligere ført lignende sager.