I det fynske folks tjeneste

Rockerguld bliver i statens lommer

To halskæder og et armbånd med Hells Angels' logo på kommer ikke til at hænge om halsen på en rocker igen.

Østre Landsret har besluttet, at det var helt i orden, da fogedretten i Odense gjorde udlæg i guldsmykkerne. Rockergruppen har ellers forsvaret sig med, at smykkerne tilhører klubben og ikke det enkelte medlem.

Det var i forbindelse med en fynsk narkosag, at en 43-årig rocker blev smidt fem et halvt år i fængsel. Samtidig måtte han så lide den tort at se de tre smykker beslaglagt. Det fik Hells Angels til at indbringe sagen for landsretten, fordi smykkerne bar HA's mærke med det vingede kranie - og det mærke har klubben copyright på.

- Medlemmerne skriver under på, at man afleverer alt med logo på, når man forlader klubben, som Hells Angels-medlemmet Per Koba tidligere har forklaret.Men argumentet bed altså ikke på landsdommerne, der stadfæstede fogedrettens kendelse.

Hells Angels er kendt for nidkært at forsvare sit varemærke over hele kloden. En tilsvarende sag er i øjeblikket under behandling i Canada, hvor strafferetten i Ontario har næste retsmøde i den kommende uge. Medlemmerne forsøger at få politiet til at aflevere beslaglagte veste, smykker, kalendre, tørklæder, t-shirts, bæltespænder og klistermærker.

/ritzau/