I det fynske folks tjeneste

Rød bil gav ny alarm på Nordfyn

Flere skoler på Nordfyn advarer onsdag forældrene om en mand i en rød bil, der ville hjælpe skolepige. Politiet undersøger sagen, men opfordrer til at tage sagen med ro.

Flere skoler på Nordfyn advarer onsdag forældrene om en mand i en rød bil, der ville hjælpe skolepige. Politiet undersøger sagen, men opfordrer til at tage sagen med ro.

- En af vores elever i 5. klasse blev her til morgen tilbudt at køre med en mand i en bordeaux-rød bil. Pigen afslog, men blev naturligvis meget chokeret, skriver skoleleder Christian Karstensen til forældrene ved Otterup Realskole.

Politiet blev orienteret om sagen. Vagtchef ved Fyns Politi Lars Thede forklarer, at piger var punkteret med sin cykel, og en mand stopper for at tilbyde hjælp.

- Sagen ligner ikke umiddelbart de to overgrebs-sager, men sagen er lagt over til de andre henvendelser i sagen, fortæller Lars Thede.

Flere skoler advarer

Skoleleder Christian Karstensen skriver videre til forældrene:

- Skolen kan på det kraftigste anbefale, at eleverne følges med nogen til og fra skole, så de ikke går alene. Skulle andre blive udsat for samme situation, handler det om at smide, hvad man har og stikke af. Har de en mobiltelefon ringes 112. Hvis man vil kontakte politiet med informationer, er det på telefon 114. Jeg vil informere eleverne til samling i salen her kl. 12. Politiet nævner, at skulle det være nødvendigt, må man slå, bide, kradse og sparke. Det er vigtigt, at I tager en fornuftig snak med jeres børn om situationen.

Episoden fik også skoleleder Hans Jørgen Larsen fra Sletten Skole i Otterup til at advare:

- Jeg har lige fået en opringning fra Otterup Realskole. En pige fra Realskolen er her til morgen blevet antastet af en mand i en bordeuxrød bil. Han spurgte, om hun ville køre med. Hun skyndte sig væk og har ikke lidt nogen overlast. Politiet er orienteret og handler på det.

Det er sandsynligvis sket et sted i Nordvestkvarteret. Jeg har orienteret de øvrige skoleledere i kommunen og forvaltningen. Der er også lavet aftaler med Aktivitetshuset. Vi er lige nu på vej rundt i klasserne på vores 3 afdelinger for at orientere børnene og fortælle, hvad de bør gøre, hvis de bliver antastet. Vi fortæller i klasserne, at børn der skal i Aktivitetshuset ikke må gå alene, men at de skal gå i grupper.

Vi ved i øjeblikket ikke mere og vil selvfølgelig gerne undgå at skabe utryghed. Vi laver også skærpet tilsyn ved afdelingerne og sfo'erne. Busbørn bliver fulgt til bussen af os, skriver Hans Jørgen Larsen til forældrene.

TV 2/FYN gennemgår de to overgrebssager

TV 2/Fyn gennemgår i udsendelsen klokken 19.30 de to overgrebs-sager:

  • Det er nu næsten 7 uger siden, at sexforbryderen slog til i Øster Skerninge. Tre uger senere slog selvsamme mand til i Refsvindinge, men gerningsmanden er stadig på fri fod. Indtil videre har politiet får svar fra 97 mundskrab og der mangler stadig svar på næsten 29. I udsendelser kan du få et overblik over sagen.
  • Mens Politiets efterforskning kører på fuldt blus, så skal retsmedicinerne altså sikret de vigtigste spor.
  • Overgreb, som dem i Øster Skerninge og Refsvindinge er heldigvis sjældne