Røde Kors: Behovet for julehjælp stiger

Dansk Røde Kors forventer at sende 6500 hjælpepakker til udsatte børnefamilier i julen 2014.

For tredje år i træk oplever Dansk Røde Kors en stigning i antallet af danske familier, der har brug for julehjælp.

Præsidenten for Røde Kors, Hanna Line Jakobsen, forventer i 2014 at hjælpe 6500 danske børnefamilier, hvilket er 1000 flere end sidste sidste år.

- Der er mange grunde til, at behovet for julehjælp stiger. En af grundene er, at finanskrisen stadig plager rigtig mange familier, der er ramt af arbejdsløshed, og som har svært ved at klare sig selv, siger hun.

- Julen bliver samtidig opskruet af, at vi lever i et forbrugersamfund, hvor det er tydeligt, at nogen familier kan give en større luksus end andre. Der er mange familier, der ikke kan være med på den luksus, og det bliver meget synligt i juleperioden, siger hun.

Røde Kors baserer antallet af hjælpepakker på de indmeldinger, som hjælpeorganisationen får fra sine afdelinger rundt om i landet.

- Vi får tilbagemeldinger fra vores lokale afdelinger, der har kontakten til kommunerne og derigennem får at vide, hvor mange der har behov for hjælp, siger Hanna Line Jakobsen.

Røde Kors er i gang med at klargøre 6500 pakker med julehjælp, som i december skal deles ud til børnefamilier landet over. Præsidenten forventer ikke, at der kommer pakker tilovers i år - snarere tværtimod.

- Nu gør vi de 6500 pakker klar, og så må vi jo se, om efterspørgslen stiger, når vi nærmer os julen. Hvis det sker, vil vi selvfølgelig prøve at opfylde det, siger Hanna Line Jakobsen.

Kurven med julehjælp varierer fra region til region, men som hovedtræk indeholder pakken julemad, en gave til børnene og søde sager såsom pebernødder, marcipan og klementiner.

Røde Kors har doneret julehjælp til økonomisk udsatte familier i mange år via lokalafdelingerne, men først fra 2010 har organisationen centralt stået for ordningen.