I det fynske folks tjeneste

Roland tæt på terrorbomber: Jeg er pissesur

Den odenseanske skuespiller Roland Møller var tre minutter fra lufthavnen, da bomberne sprang

01:33

Den odenseanske skuespiller og Bodilvinder Roland Møller var nær endt midt i dagens terrorangreb i Bruxelles. Han havde sovet over sig og derfor var han kommet lidt sent med en taxa til lufthavnen. Det skulle vise sig at være hans held.

- Vi kommer tæt på lufthaven, så bliver vi stoppet af politi og finder ud af, at der lige netop er sprunget en bombe. Vi er ca. tre minutter fra lufthavnen på det tidspunkt, fortæller han.

Roland Møller, der er opvokset i Næsby, var i Belgien med sin producer for at promovere filmen Under sandet. Nu skal han lige fordøje den dramatiske oplevelse.

- Jeg har lært på den hårde måde, at man skal lade være med at tage de helt store beslutninger her i livet, når man er sur eller bange. Og lige nu er jeg pisse sur.

Til at starte med var de glade over, at han havde sovet for længe, og den marokkanske taxachauffør havde ringet til sin mor og søster, der arbejder i lufthavnen og sikret sig, at de var okay.

- Så vi var alle glade. Bagefter blev jeg sur. Rigtig sur. Og det er jeg sådan set stadigvæk. Jeg var lidt i chok et kort øjeblik, men lige nu er jeg bare fyldt med vrede, hvis jeg skal være helt ærlig, lyder det fra Roland Møller.

Lufthavnen Zaventem, som Roland Møller skulle flyve hjem fra, blev ramt af to eksplosioner omkring klokken otte. Den ene fandt sted i afgangshallen. En time og 25 minutter senere ramte en anden eksplosion metrostationen Maelbeek, som ligger mellem nogle af EU's største institutioner som EU-Kommissionen og EU-Parlamentet.

De foreløbige dødstal siger, at 20 personer mistede livet i angrebene på metrostationen, mens 10 blev dræbt ved angrebet på lufthavnen.