Rolig nytårsaften for politiet: - Som en ganske normal weekend

2020 blev taget imod med et brag, men trods de mange feststemte mennesker har Fyns Politi ikke haft synderligt travlt nytårsnat.

Når den sidste store fest i 2019 nytårsnat bliver til den første store fest i 2020, har politiet normalt nok at se til. Men nytårsfesterne gav denne gang ikke anledning til ekstraarbejde for betjentene hos Fyns Politi.

Udover episoden på Dianavænget i det sydvestlige Odense, hvor brandfolk blev beskudt med fyrværkeri, har det været en rolig nytårsnat for de fynske betjente.

På årets første dag sidder fire personer anholdt på politigården i Odense, fortæller vagtchef Hans Jørgen Larsen.

- De har alle sammen haft en lidt for voldsom adfærd og haft svært ved at opføre sig ordentligt ude i gaderne, siger vagtchefen.

Alle fire får ifølge vagtchefen lov at sove nytårsbranderten ud, inden de bliver afhørt, sigtet og løsladt.

Udover episoderne har politiet modtaget en del anmeldelser fra folk, der har beklaget sig over, at der er blevet skudt fyrværkeri af.

- Der er jo mange mennesker i byen, der har hygget sig. De har brændt en masse krudt af, og det er der altid nogen, der bliver trætte af, konstaterer Hans Jørgen Larsen, der understreger at det jo er, hvad man må forvente på en nytårsaften, at der bliver affyret fyrværkeri.

Foreløbigt få indbrud

Jul og nytår er normalt højsæson for indbrudstyve, men indtil videre har fynboerne på nytårsnatten sluppet for mange indbrud.

- Vi har fået anmeldelser om to indbrud, der er kommet ind her til morgen. Men mange mennesker er ikke kommet hjem endnu, så der skal nok komme nogle flere i løbet af dagen, siger Hans Jørgen Larsen.

Samlet set tegner det et billede af en nytårsnat, der for Fyns Politi har været ganske rolig.

-  Det har været som en ganske almindelig weekendvagt, måske endda lidt under normalt. Det kan være, der kommer noget mere i løbet af dagen, siger vagtchefen.