I det fynske folks tjeneste

Rolig nytårsaften - kun én alvorlig fyrværkeriulykke

Nytårsaften var usædvanlig fredelig på Fyn, selvom både politi og brandvæsen havde travlt. Der var rekord få fyrværkeriskader, men en 30-årig mand måtte have opereret sit ene øje væk efter at han blev ramt af et batteri.

Masser af fyrværkeri nytårsaften, men kun én alvorlig øjenskade på Fyn.

1 af 2

Der var fest og ballade på det meste af Fyn, og der var masser af brag, krudt og lysglimt på himlen, men tilsyneladende har kampagner og oplysninger haft sin effekt.

I hele Syddanmark melder skadestuerne kun om fire fyrværkeriulykker. På Fyn gik det dog galt for en 30-årig mand fra Odense. Da han ville flytte et antændt batteri gik krudtet af i hovedet på ham. Skadestuen på Odense Universitetshospital måtte fjerne mandens ene øje, fortæller Niels Lomborg, vagthavende øjenlæge

Politi og brandvæsen har som forventet haft en travl aften, men i forhold til de forrige år har de materielle skader været mindre. I Faaborg udbrændte en campingvogn og i Vollsmose var en vildfaren raket ved at tænde ild i en lukket altan. Brandvæsnet fik dog slukket raketten inden ilden nåede at bredde sig.

Politiet måtte rykke ud til en del ballade og slagsmål og i alt otte personer måtte en tur i detentionen, hvilket dog ikke er mange på en nytårsaften.