Rosengårdcentret hædres med miljøpris

\"Energi & Miljøprisen 2002\" går til Rosengårdcentret der næsten har fordoblet sit areal, men uden at varmeforbruget er steget. Centrets maskinmester Niels Jørgensen, tilskrives æren for energibesparelsen.

Maskinmesteren sparer energi

\"Energi & Miljøprisen 2002\" går til Rosengårdcentret der næsten har fordoblet sit areal, men uden at varmeforbruget er steget. Centrets maskinmester Niels Jørgensen, tilskrives æren for energibesparelsen. Det er Foreningen For Energi & Miljø, der står bag prisen. Sidste år gik den til Tivoli. 


Udvidede areal, men ikke energiforbrug


Rosengårdcentret åbnede i 1971 med 60 butikker, og er vokset til 125 butikker, et biografkompleks med 7 sale og et antal kontorlejemål, i alt 140 lejemål. I kvadratmeter er det en udvidelse fra 51.000 til 92.000 kvm.  Arealudvidelsen til knap det dobbelte har ifølge centerdirektør Preben Thomasen fundet sted uden at varmeforbruget er steget.


Maskinmesteren sparer energi
 
I 1976 ansatte centeret maskinmester Niels Jørgensen, og gennem nu 26 år har han fået den ene spareidé efter den anden, som har givet Rosengårdcentret store energibesparelser og den grønne profil.  Maskinmester Niels Jørgensen står som den energiansvarlige bag energispareprojekter som:
- Kontrolleret styring af ventilation og kølemaskiner, der har reduceret elforbruget med 46 %.
- Nye udendørslamper, der har reduceret elforbruget med 60 %.
- Bedre styring, isoleringskapper til ventiler, m.v. , der har reduceret fjernvarmeforbruget med 30 %.


Foruden hæderen består Energi & Miljøprisen 2002 i et kunstværk.