I det fynske folks tjeneste

Rov fra fynske indbrud skulle sælges på Lauritz.com

En sønderjysk mand er blevet afsløret som storhæler. Han aftog stjålne designermøbler fra Fyn og andre steder i landet og tilrettelagde derefter salg på blandt andet Lauritz.com.

Foto: arkiv

Fængsel i tre år til mand fra Vojens, der har svækket tilliden til møbelhandel via auktionshus.

Den 36-årige mand gjorde meget for at skjule sine spor. For eksempel blev en møbelpolstrer sat til at ompolstre stole, så deres oprindelse ikke kunne spores. Andre møbler blev malet og bejdset.

 De stjålne lamper og designermøbler fik han leveret fra indbrudstyve, der havde været på rov i private hjem og institutioner rundt om i Jylland, på Fyn og i Nordsjælland.

 

 Det oplyser Retten i Lyngby, som har idømt Kim Felber Hansen fra Vojens ubetinget fængsel i tre år.

 De stjålne lamper og designermøbler fik han leveret fra indbrudstyve, der havde været på rov i private hjem og institutioner rundt om i Jylland, på Fyn og i Nordsjælland.
 
Otte anholdte efter politiaktion

Sammen med en anden mand var Hansen blandt de otte anholdte, da politiets specialgruppe Task Force Indbrud i slutningen af november gik i aktion.

 Den anden, der er 31 år, er af Retten i Lyngby blevet idømt fængsel i et år og seks måneder. Dommen er blevet afsagt i en tilståelsessag mandag.

 Retten lægger vægt på, at Kim Felber Hansen er en rutineret og udspekuleret hæler.

 I januar 2011 fik han en dom for præcis samme type kriminalitet. Hans aktiviteter har store konsekvenser ikke bare for ofrene for indbrud.

 Hansens kriminalitet har også den skadevirkning, at den svækker tilliden til handel med møbler via auktionshuset Lauritz.com og en større forhandler af klassiske møbler, fastslår retten.
 
De to dømte gjorde meget for at undgå at blive opdaget. De kommunikerede på en krypteret platform på internettet.
 Mændene havde faste leverandører af stjålne designermøbler og lamper. Hæleriet er groft og gennemført på professionel og organiseret vis, fastslår retten.
 
Ved anholdelsesaktionen i november blev seks mænd i øvrigt sigtet for at have begået indbrud og hæleri.
 Indbruddene er sket i flere politikredse: Sydsjælland og Lolland-Falster, Fyn, Syd- og Sønderjylland, Østjylland samt Nordsjælland.

 Om dommen i Lyngby siger anklager Susanne C. Andersen:
 - Straffen er udtryk for, at retten ser med stor alvor på hælerierne særligt i forhold til den måde, de er begået på og på grund af tillidsbruddet, siger hun.
 
Kim Felber Hansen overvejer, om han vil anke straffen til Østre Landsret.