Røveri mod Bilka

Bilka på Ørbækvej i Odense blev tirsdag aften udsat for et røveri. Bevæbnet med en pistol truede en yderst målbevidst røver sig til et meget stort beløb.

-

Bilka på Ørbækvej i Odense blev tirsdag aften udsat for et røveri. Bevæbnet med en pistol truede en yderst målbevidst røver sig til et meget stort beløb.

Røveren fik adgang til Bilka ved at true en chauffør fra en pengetransport, der var ved at lukke sig ind. Hvor mange penge, gerningsmanden fik med sig, har Bilka ikke ønsket at oplyse, men ifølge vicekriminalkommisær Per Lydiksen Laursen er der tale om et \"meget stort beløb\".

Klokken 21.40 ankom pengetransporten til Bilka efter at have samlet penge ind fra butikker rundt om på Fyn, chaufføren parkerede tæt ved butikken, tog to tasker med byttepenge til næste dag frem og begyndte at taste sin kode til Bilkas dør ind.

Mens chaufføren var ved at taste koden ind, kom den bevæbnede røver løbende mod ham og råbte \"pengene\". Det fik chaufføren til at udløse sin overfaldsalarm, samtidig med at han åbnede dørene til bilen.

Overfaldsalarmen betyder, at bilens lygter med 40 sekunders forsinkelse begynder at blinke, ligesom alarmen larmer. Det forstyrrede dog ikke røveren, der  overhovedet ikke var interesseret i bilens indhold. I stedet beordrede han chaufføren til at lukke dem begge ind i Bilka, hvor han ville tømme den såkaldte dropbox, der indeholder dagens omsætning.

Indenfor i Bilkas tællerum beordrede gerningsmanden chaufføren ned på gulvet, mens han tømte dropboxen over i en medbragt sort sportstaske med røde hanke.

Da røveren havde taget for sig af pengene, hørte chaufføren en knallert køre væk. Han havde også hørt knallerten, da han første gang så røveren komme løbende mod sig. Det får politiet til at konkludere, at der kan være to gerningsmænd.

Fremgangsmåden ved røveriet tyder ifølge politiet på, at gerningsmanden har haft et vist kendskab til Bilkas procedurer for pengeafhentning.

\" Det er bemærkelsesværdigt, at han ikke interesserer sig for bilens indhold, ligesom han lader de to tasker med byttepenge stå, på trods af at der er tale om et ret stort beløb\", siger vicekriminalkommisær Per Lydiksen Laursen.

Politiet efterlyser vidner, der har set gerningsmanden. Han er 175 cm høj, omkring 25 år og talte rigsdansk. Under røveriet var han iført mørkt tøj, sort elefanthue og hvide handsker.