Rudkøbing Kommune tabte rengøringssag

Invalidepensionist Aase Magnussen fra Rudkøbing er glad. Hun har nemlig lige vundet over Rudkøbing kommune i en sag om rengøringshjælp.

-

Invalidepensionist Aase Magnussen fra Rudkøbing er glad. Hun har nemlig lige vundet over Rudkøbing kommune i en sag om rengøringshjælp. Det fortæller Fyns Amts Avis fredag.

Fik halveret rengøringshjælpen
Sidste år nedsatte kommunen hendes rengøringshjælp fra hver anden uge til hver fjerde uge - med den begrundelse, at kommunen skulle spare. Det fik Aase Magnussen til at klage til kommunens eget klageråd. Klagerådet mente dog ikke, at der var sket noget forkert.

Må ikke ændres uden grund
Den åd Aase Magnussen ikke. Hun gik videre til Det Sociale Nævn - og de gav hende ret. Afgørelsen sagde, at tilkendt hjælp ikke kan fjernes i bevillingsperioden med mindre der er sket ændringer i pensionistens forhold.

Det kan betale sig at kæmpe
\"Det der gør mig mest glad er, at der er sket retfærdighed, og at den også kommer de mange andre, som er blevet frataget rengøringshjælp, til gode. Denne sag viser, at det kan betale sig at kæmpe\", siger Aase Magnussen til Fyns Amts Avis.

Kommer alle tilgode
Og det tegner til at Aase Magnussen får ret. Formanden for Rudkøbing Kommunes voksensudvalg, Hanne Lindholmer (SF), siger: \"Selvfølgelig følger vi nævnets afgørelse, som i mine øjne er så klar, at den danner præcedens. Så alle andre, der har fået reduceret deres rengøringshjælp, med den begrundelse at kommunen skal spare, skal igen have den hjælp de fik før\".