I det fynske folks tjeneste

Rundspørge: Vilhelmsen står til klar SF-sejr

Kun 30 procent af SF's partiforeningsformænd og byrådsmedlemmer stiller sig bag Astrid Krag i formandskampen.

To uger før SF officielt sætter navn på partiets næste formand, tyder meget på, at hun hedder Annette Vilhelmsen.

En rundspørge foretaget af Politiken Research tegner det hidtil mest entydige billede af, at SF-baglandet klart foretrækker Vilhelmsen frem for sundhedsminister Astrid Krag.

238 af SF's 395 partiforeningsformænd og byrådsmedlemmer har svaret, og blandt dem peger 59 procent på erhvervsordføreren, mens kun 30 procent stiller sig bag Astrid Krag.

- Pilen peger helt klart på Vilhelmsen. Det er et meget klart resultat på nuværende tidspunkt, at hun fører så markant, siger professor i statskundskab Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet til Politiken.

- Lokalforeningsformændene repræsenterer jo også medlemmerne, tilføjer han.

Det er netop SF's omkring 15.000 medlemmer, der i sidste ende afgør valget i en urafstemning, hvis resultat bliver offentliggjort 13. oktober.

Derfor er tillidsfolkene kun et mindre udsnit. Men i laget under lokalformændene er stemningen formentlig yderligere i Vilhelmsens favør, vurderer lektor i statskundskab Rune Stubager fra Aarhus Universitet.

- Når billedet ser sådan ud blandt toppen af organisationen - tillidsfolkene - kan det godt se endnu værre ud for Krag længere nede. Som det ser ud nu, tyder det på, at Vilhelmsen vinder, siger Rune Stubager til Politiken.

Rundspørgen viser også, at et stort flertal på 92 procent af besvarelserne fra baglandsfolket ønsker, at SF skal blive i regeringen.

Men samtidig mener 82 procent, at den nye formand stik imod regeringsgrundlaget "bør arbejde for, at regeringen gør det lettere at optjene og genoptjene retten til dagpenge".