I det fynske folks tjeneste

Rune Lund afviser chikane af Fogh

Enhedslisten afviser beskyldninger om at ville forhindre Fogh i valgkampagne. Foghs folk overreagerede ved at afbryde besøget i Svendborg, siger den fynske folketingskandidat Rune Lund.

-


Anders Fogh og hans folk overreagerede, mener Rune Lund

FV2005: Enhedslisten afviser beskyldninger om at ville forhindre Fogh i valgkampagne. Foghs folk overreagerede ved at afbryde besøget i Svendborg, siger den fynske folketingskandidat Rune Lund.

Enhedslisten afviser blankt mistænkeliggørelsen fra De Konservatives side af, at venstrefløjspartiet skulle have haft til hensigt at forhindre statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i at komme til orde over for vælgerne under et besøg torsdag i Svendborg.

Fogh afbrød mødet og blev ført til sit hotel af sikkerhedsfolk, da demonstranter fulgte ham ned ad gågaden i et råbekor. Politiet anholdte fire demonstranter, som efter betjentenes mening kom for tæt på statsministeren med deres skilte.

De Konservatives politiske ordfører, Pia Christmas-Møller, siger på baggrund af fjernsynsbilleder af valgplakater fra Enhedslisten, at \"hvis Enhedslisten er blandet ind i det\", så må politiet tage affære.

Enhedslistens spidskandidat i Fyns amt, Rune Lund, siger, at demonstranterne og Fogh-tilhængere fra Venstres Ungdom var lige gode om at råbe op.

- Jeg er enig i, at man ikke skal forhindre politikere i at komme til at tale med vælgerne. Men jeg synes, at Fogh og hans folk overreagerede, siger Rune Lund. Han er ikke bekendt med, at der er partimedlemmer fra Enhedslisten blandt de anholdte, siger han.
/ritzau/

Se Rune Lunds præsentation i valgguiden