Russiske søfolk arbejder igen

En pose penge med 67.000 dollars afgjorde konflikten. 12 russiske sømænd, der ikke har fået løn fra deres tyske reder i tre måneder, fik endelig penge tirsdag aften. Dermed får DLG/FAF i Svendborg også deres soyaskrå - søfolkene begyndte at losse igen onsdag morgen.

-

En pose penge med 67.000 dollars afgjorde konflikten. 12 russiske sømænd, der ikke har fået løn fra deres tyske reder i tre måneder, fik endelig penge tirsdag aften. Dermed får DLG/FAF i Svendborg også deres soyaskrå - søfolkene begyndte at losse igen onsdag morgen.

Forhandlet i flere dage
Søfolkene har strejket siden mandag i sidste uge. De har selv regnet deres tilgodehavende ud til at være omkring 90.000 dollars. Sammen med Det Internationale Transportarbejderforbund har de forhandlet med rederen i flere dage.

Løsningen er blevet, at de har fået 67.000 dollars - som kompensation for de sidste 23.000 dollars rejser de 12 søfolk til gengæld hjem allerede i morgen torsdag. De afløses af 12 nye søfolk fra Skt. Petersborg.

Får ikke lov at sejle
Det ser dog ikke ud til at den gamle coaster sejler fra Svendborg foreløbigt. Søfartsstyrelsen har tilbageholdt skibet, da det er i for dårlig stand til at sejle videre. Blandt andet er der huller i skroget og nødbrandpumpen virker ikke.

John Jacobsen fra Det Internationale Transportarbejderforbund glæder sig dog over, at konflikten er løst - og at skibet efter al sandsynlighed skaffer lidt lokal arbejde, når de mange skader skal udbedres.