Rygestop for de unge

Fyns Amt vil nu sætte fokus på de unge fynboers rygevaner. Det sker i uge 5 op til STOP-dagen, lørdag d. 6. februar med en række arrangementer på ni ungdomsuddannelser i Svendborg og Odense.

-

Fyns Amt vil nu sætte fokus på de unge fynboers rygevaner. Det sker i uge 5 op til STOP-dagen, lørdag d. 5. februar med en række arrangementer på ni ungdomsuddannelser i Svendborg og Odense.

Amtet vil gerne i dialog med de unge om deres rygevaner og dermed give en individuel vejledning og informere om mulighederne for hjælp til rygestop.

En landsdækkende undersøgelse af unge 16-20-åriges livsstil viser nemlig, at 35 % drengene og 39 % af pigerne, der ryger, ønsker at holde op.

For at komme i dialog med de unge bliver der gennemført en række rygestop-arrangementer på ni ungdomsuddannelser i Svendborg og Odense i uge 5.

De unge får mulighed for at teste sig selv og at få en snak med en af amtets rygestopinstruktører om rygning og rygevaner. 

På selve STOP-dagen den 5. februar får alle fynboer, unge som gamle et tilbud om gratis at få målt kulilten i blodet ved en række arrangementer på ni apoteker, to butikscentre samt på Odense Universitetshospital.