I det fynske folks tjeneste

Rygestop med Ryge: Skal vi hjælpe dig med at kvitte?

Tre uger i oktober vil vi gøre Syddanmark sundere, og du er inviteret til at være med. For eksempel ved at blive eksryger.

00:24

Signe Ryge og en mentor tilbyder nu at hjælpe dig med at stoppe med at ryge, hvis du er frisk på at dele dine udfordringer og erfaringer med Den Fynske Redaktion. Video: Signe Ryge

- Det er hundehamrende svært at stoppe med at ryge, siger Signe Ryge. 

- Det ved alle, som har prøvet.

Og det er også svært at komme i gang med at spise sundt. Eller at komme i gang med at træne. Men fra den 12. oktober og tre uger frem hanker vi på TV 2 Fyn Event kollektivt op i os alle sammen her på Fyn, og målet er, at vi fynboer og syddanskere bliver sundere.

Læs også Test af rygelunger: Kan Sofie stoppe med at ryge?

Og ja, vi starter mandag i efterårsferien, hvor der for mange er lidt bedre tid til at sætte et mål og komme i gang.

Kommende eks-ryger

Den Fynske Redaktion

TV 2 Fyns Facebookgruppe, hvor 1100 fynboer hjælper os og hinanden med at udvikle journalistikken på TV 2 Fyn. Det er også her, du først hører det, når vi inviterer til events. Gruppen styres af TV 2 Fyn Event, som består af journalisterne Signe Ryge, Mathilde Dalskov, Maria Borring Jakobsen og Pernille Redder. Meld dig ind her. 

Vil du være med?

Så er vi netop nu på jagt efter en ryger, som er klar til at stoppe med at ryge.

Vi stiller eksperthjælp til rådighed, og til gengæld skal du være med til at dele dine udfordringer og fremskridt med os andre. Din mentor udvikler et program, som kan hjælpe dig de første hårde uger af rygestoppet, og i Den Fynske Redaktion vil vi heppe på dig, og nogle af os vil følge den samme udvikling som dig. Bliver du motiveret af fællesskab?

Vil du vinde en mentor og dele dine oplevelser og erfaringer med at kvitte røgen, skal du sende en mail til Signe Ryge på siry@tv2fyn.dk eller tilmelde dig via dette link.

Alle får direkte svar, men kun én vinder forløbet. 

Et Sundere Syddanmark

Projektet er en del af Et Sundere Syddanmark, som kulminerer den 3. november, hvor vinderne af to millioner kroner til sundhedsforskning skal findes. Fem forskere fra Fyn og Sydjylland konkurrerer mod hinanden, og snart vil du kunne læse og høre om projekterne og stemme på din favorit. 

FAKTA

Fra 12. oktober - 3. november sætter TV 2 Fyn fokus på Et Sundere Syddanmark.

  • Du kan få hjælp til at stoppe med at ryge, spise sundere eller begynde at træne. Vi gør det hele i fællesskab i Den Fynske Redaktion.
  • Du vil også kunne stille spørgsmål om sundhed og sygdomme til et panel af eksperter.
  • I uge 43, som er Knæk Cancer-ugen, sætter vi særligt fokus på kræft.
  • Og så kan du være med til at afgøre, hvilke forskningsprojekter på Fyn og i Sydjylland, der fortjener 2 millioner kroner fra Region Syddanmark.