I det fynske folks tjeneste

Rystet 16-årig surfer fundet

To helikoptere og seks af Søværnets skibe blev sat ind, før man fandt en rystet 16-årig pige, der var blevet væk under en surfertur ved Skarø.

En 16-årig pige er fundet i god behold, efter hun lørdag eftermiddag forsvandt under en vindsurfertur med Oure Idrætshøjskole. Pigen var del af en gruppe, der skulle rundt om Skarø, men ved sydspidsen af øen holdt de to ledsagerbåde mandtal og opdagede, at pigen var væk. Det var halvanden time siden, lærerne sidst havde haft kontakt til hende, og derfor blev der slået alarm klokken 15.55 til Fyns Politi, som straks alarmerede Søværnets Operative Kommando (SOK).

- Vi vidste, at hun var en god surfer og godt klædt på. Men vi blev bekymrede, da vi ikke kunne finde hende trods helikopterassistance. Derfor sendte vi alt ledigt beredskab derned og udvidede eftersøgningen til åbent farvand, siger stabsvagt Dennis A. Vad fra SOK.

Seks skibe og to helikoptere deltog i eftersøgningen for at gøre det muligt at finde pigen, mens der stadig var lyst. Først klokken 19.30 blev eftersøgningen afblæst, da et marinefartøj fandt pigen i Lillebælt i området mellem Brandsø og Baagø, hvor hun stadig surfede. Det vidste sig, at pigen havde taget en 40 sømil lang afstikker, før hun blev samlet op og sat i land i Middelfart.

- Hun var meget rystet. Hun var slet ikke klar over, hvor alvorlig situationen var, og hvor stor eftersøgningen efter hende havde været. Jeg tror ikke, hun er sejlet af sted i kådhed. Hun er kun 165 centimeter høj, og så er det let at miste orienteringen mellem bølgerne, siger Dennis A. Vad.

Pigen har efterfølgende forklaret Fyns Politi, at hun havde mistet orienteringen ved Skarø og var gået i land på øen. Efter nogen tid, ville hun alligevel forsøge at komme videre og finde sin gruppe. Her valgte hun dog den forkerte vej og gik ud mod Lillebælt.