I det fynske folks tjeneste

Rystet Alex Rasmussen erkender sjusk

Alex Rasmussen er enormt træt af at være blevet midtpunkt i en dopingsag på grund af "dumme fejl".

Alex Rasmussen er godt klar over, at det er hans egen fejl, at han nu risikerer en lang dopingkarantæne fra cykelsporten.

Danskeren er blevet suspenderet fra alle løb og al træning, fordi han tre gange indenfor 18 måneder enten har oplyst et forkert opholdssted eller slet og ret har glemt at fortælle dopingmyndighederne, hvor han befandt sig.

- Jeg er rystet over det. At sådan nogle dumme fejl kommer til at koste to år, siger Rasmussen til DR Sporten, som har talt med ham i Københavns Lufthavn torsdag formiddag.

Ifølge Alex Rasmussen er der tale om rent sjuskeri, og han afviser blankt, at de forkerte oplysninger er et forsøg på at skjule sig for dopingkontrollen.

Blandt andet glemte han at fortælle, at han tog til sin søsters konfirmation 1. maj i år, og derfor gik den internationale cykelunions kontrollanter forgæves til den adresse i Spanien, hvor de troede, at han var.

Sagen kan få alvorlige konsekvenser for Rasmussens videre karriere, men det vil fynboen helst ikke spekulere på lige nu.

- Det ærgrer mig allermest, at jeg går glip af VM. Lige nu tænker jeg ikke videre frem, siger han til tv-stationen.

Alex Rasmussen skulle have kørt enkeltstart og formentlig også linjeløb og var en af de helt store profiler på det danske landshold ved næste uges VM på hjemmebane i København.