I det fynske folks tjeneste

S-bagland raser over Helle Thornings lønaftale

Kredsformænd utilfredse med, at partiformand Helle Thorning-Schmidt (S) accepterer regeringens udspil om at fremrykke lønforhøjelse til offentligt ansatte. Odense-formand er så utilfreds, at han har meldt sig ud af partiet.

Mens Socialdemokratiets formand, Helle Thorning-Schmidt, er tilfreds med regeringens udspil om at fremrykke en lønforhøjelse til de offentligt ansatte, er hendes politiske bagland anderledes kritiske. Det skriver Ritzau.

En rundspørge, som Berlingske Research har foretaget, viser, at hver anden af partiets kredsformænd er utilfredse med aftalen.

Flere af kredsformændene mener, at partiet har spillet med fordækte kort og kastet sig i armene på Dansk Folkeparti.

Jan Halbak, formand for Odenses 3. kreds er så utilfreds, at han - efter 20 års medlemskab, heraf de fem som kredsformand - har meldt sig ud af Socialdemokratiet.

- Jeg er utilfreds med, at Helle Thorning Schmidt stikker en løgn. Hun lyver ved at sige, at de offentligt ansatte har fået fem milliarder kroner at gøre godt med. Sandheden er, at de ikke har fået én krone, siger Jan Halbak.

Heller ikke hos Dansk Folkepartis lokalformænd vækker lønaftalen begejstring. En tredjedel af lokalformændene mener ikke, at lønaftalen opfylder kravene fra S og DF.