I det fynske folks tjeneste

S og SF løber fra ghettoløfte

Før valget lovede S og SF én ekstra milliard til udsatte boligområder. Men de penge figurerer ikke på det nye finanslovsforslag fra regeringen.

Carsten Hansen og resten af den S-R-SF-regeringen kommer ikke med en milliard kroner til forbedring af landets ghettoområder.

- Vi afsætter en milliard statslige midler til renovering i ghettoområder i 2011.

Sådan var beskeden fra S og SF før valget. Men der ikke nogen ghettopenge at finde på regeringens nye finanslovforslag.

Det skriver altinget.dk.

Det er ellers blevet anbefalet af ekspertudvalget 'Programbestyrelsen for Ghettoisering' tilbage i 2008. Ekspertudvalget konkluderede, at regeringen 'bør bidrage til finansiering af nedrivninger og forbedringer af områdernes infrastruktur'.

De løber fra deres løfter

At regeringen ikke kommer med penge til ghettoerne, som de ellers havde lovet, får Venstres boligordfører, Louise Schack Elholm, til at reagere:

- Det er så endnu et sted, hvor de bryder de løfter, de har afgivet. Det kan snart ikke overraske mere, siger hun til altinget.dk.

Forklaringen på, at pengene ikke figurerer på finanslovsforslaget, er, at de ikke er der.

- Det er ingen hemmelighed, at vi overtager et håndværkertilbud. Hullet er helt oppe på 96 mia. kr. nu. Vi har lagt vægt på at fremrykke vækstinitiativerne, og nu har vi faktisk sat rigtig mange penge af til renovering via Landsbyggefonden, siger Carsten Hansen (S), der er minister for by, bolig og landdistrikter til altinget.dk.

- Betyder det, at målet om en ekstra statslig milliard til ghettoerne er helt droppet?

- Det, der står i regeringsgrundlaget, er det, vi arbejder for de næste fire år.

På Fyn er flere steder i Odense og Svendborg betegnet som ghettoer.