I det fynske folks tjeneste

S-ordfører: Politiet har styr på Vollsmose-ballade

Trods råb om hjælp fra byrådet i Odense er der ikke udsigt til ekstra betjente i Vollsmose.

Trods råb om hjælp fra byrådet i Odense er der ikke udsigt til ekstra betjente i Vollsmose.

Der er ikke umiddelbart nyt politimandskab på vej til Odense trods de seneste ugers uroligheder i Vollsmose, som fredag fik Odense Kommune til at bede justitsminister Morten Bødskov (S) om mere politi øjeblikkeligt.

Det fortæller Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, som løbende har været i dialog med Fyns Politi.

- Vi anerkender til fulde, at der er store problemer med bander, og vi lytter, når Odense Kommune kommer med sådan en udmelding, som de gør.

- Men Fyns Politi giver udtryk for, at der er styr på situationen i Vollsmose, og de mener, at de har ressourcer til at gennemføre den nødvendige politiindsats. De føler, at situationen er helt under kontrol, siger Trine Bramsen.

Odense Kommune sendte tidligere fredag et brev til justitsministeren, og rådmand Peter Rahbæk Juel (S) fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen er nervøs for udviklingen i det plagede område.

Her har posten blandt andet nægtet at bringe pakker ud, mens politi og brandvæsen er blevet chikaneret.

- Tingene er ret kritiske lige nu. Vi anerkender Fyns Politis optrapning i området, men vi kan se, at der er så store kræfter på spil, at det er vigtigt, at vi har ministeriet bag os i et langt, sejt træk for at få knækket udviklingen, siger rådmanden.

Skulle politiet selv henvende sig med et lignende ønske, vil Trine Bramsen dog lytte efter.

- Hvis Fyns Politi kommer med et ønske om en styrket politiindsats, så er det klart, at vi er lydhør over for det, lyder det fra politikeren.

Trine Bramsen understreger, at regeringen i sit finanslovforslag har afsat 200 millioner kroner til en styrket bandeindsats.