S: Vi skal gøre alt for at beskytte jøder i Danmark

Alt, hvad der kan gøres, skal gøres, når det gælder beskyttelse af landets jødiske befolkning, mener Socialdemokraterne.

Den danske regering vil gøre alt, hvad der skal til for, at jøder i Danmark ikke skal leve i utryghed.

Det siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, efter, at formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, i Berlingske kræver bedre beskyttelse i kølvandet på terrorangrebet i Paris i sidste uge.

- Det skal stå helt klart for Justitsministeriet og politiet, at der er behov for bedre beskyttelse. Derfor forlanger vi, at myndighederne revurderer situationen, siger han til Berlingske.

Og Ifølge Trine Bramsen er man parat til at gøre det nødvendige for at øge trygheden.

- Uanset hvilken trosretning, man tilhører, så skal man ikke opleve utryghed i Danmark, og det gælder også jøderne. Det er også derfor, at den tidligere justitsminister (Karen Hækkerup, red.) tog kontakt til miljøet for at høre, hvad man kunne styrke sikkerheden, siger hun.

Spørgsmål: Men det jødiske samfund påpeger, at der er behov for bedre beskyttelse nu?

- Det må under ingen omstændigheder være sådan, at man føler sig utryg. Og er der mere, der kan gøres, så skal det gøres. Er der nogle steder, hvor man kan forbedre sikkerheden for danske jøder, så skal det gøres, siger Trine Bramsen.

- De konkrete initiativer er nogle, der bliver drøftet tæt mellem det jødiske samfund og politiet og PET. Men der, hvor der åbenlyst er et sted, der skal sættes ind, er i forhold til bekæmpelse af holdningerne, der produceres på nettet og i særlige miljøer, siger hun.