Så er der rock på Tinderbox

Svenske Kent, amerikanske Gaslight Anthem og danske Spids Nøgenhat er nye navne på den fynske festival.

Siden Tinderbox i starten af december offentliggjorde de første navne til næste års festival, har specielt det fynske rockpublikum skreget efter noget mere guitar. Og i dag har folkene bag festivallen efterkommet nogle af de ønsker. For fem nye rocknavne er nu kommet på plakaten.

Det drejer sig om Kent (S), Spids Nøgenhat (DK), The Gaslight Anthem (US), All Time Low (US) og Eagles of death metal (US).

Det svenske poprockband Kent, som er ganske populære i Danmark, er nok det største navn for den brede offentlighed. Bandet er blandt andet kendt for sange som "Kärleken väntar" og "Ingenting" og har tidligere spillet på Orange Scene på Roskilde Festival.

Amerikanske The Gaslight Anthem bevæger sig et sted mellem rock og folk-punk. Det er et band, der gennem de seneste år har oplevet en stigende buzz, og hvis man bevæger sig væk fra populærrocken, så er The Gaslight Anthem et af de mere hypede bands i de seneste år. I august sendte de deres femte album, Get Hurt, på gaden.

Spids Nøgenhat vendte efter 12 års pause sidste år tilbage og bragede igennem med sangen Lolland Falster. Musikken er i genren psykedelisk rock, og deres album fra 2013 "Kommer med fred" fik enorme roser. Bandet har netop modtaget to statuetter til Danish Music Awards - en for Årets Rockudgivelse og en for Årets Livenavn.

De to sidste navne, er ikke så kendte for den gennemsnitlige dansker. All Time Low er high school pop punk fra USA. Eagles of Death Metal, er et rockband fra USA, hvor blandt Josh Hommel fra Queens of the Stoneage huserer.

Tinderbox oplyser, at endnu et par hovednavne bliver præsenteret i den kommende fremtid. Nedenfor kan du se musikvideoer med fem bands.

Kent: Dom Andra

Gaslight Anthem: 45

 

Spids Nøgenhat: Lolland Falster

 

All Time Low: Weightless

 

Eagles of Death Metal: I Want You So Hard