Så stor er bøden: Kørte 154 kilometer i timen ved vejarbejde

En bilist må vinke farvel til sit kørekort og har fået en bøde efter at have kørt 154 kilometer i timen på Fynske Motorvej. 

Politiets videobil opdagede torsdag aften en bilist, der kørte 154 kilometer i timen i vejarbejdezonen på Fynske Motorvej i nærheden af Blommenslyst. Det oplyser Fyns Politi.

Bilisten blev opdaget klokken 21.59, da han kørte ind i vejarbejdezonen på motorvejen, hvor man må køre 80 kilometer i timen.

En betjent fulgte efter bilisten på en tre kilometer lang strækning, hvor bilisten blev målt til 154 kilometer i timen, mens han kørte tæt på andre bilister. Ifølge politiet koster det en betinget frakendelse af kørekortet samt en bøde på 12.000 kroner. 

Fordobling af bøde

Overtrædelse af hastighed i en vejarbejdszone betyder en fordobling af bøden.

- Kør bil, når du kører bil, og orienter dig om de regler, der gælder, der hvor du kører. Ved vejarbejde skal der udvises ekstra hensyn til dine medtrafikanter, og de personer, der arbejder på vejen, lyder et godt råd fra Fyns Politi. 

Ingen personer kom til skade i forbindelse med den høje fart på Fynske Motorvej, som i disse år udvides fra to til tre spor på dele af den vestfynske del af Fynske Motorvej.