I det fynske folks tjeneste

Sådan: Ihærdige Jes skaffede solid mobildækning

Jes Jessen har været med til at skaffe solid mobildækning til 150 husstande. Det krævede ihærdighed, kreativitet, en samarbejdsvillig godsejer og en 70 meter høj vindmølle.

Her står Jes Jessen ved den vindmølle, som gav god dækning til Asnæs. Foto: Jes Jessen/Privat

- Mange i velfærdssamfundet venter på, at andre gør noget ved problemet.  Men det kan jeg ikke vente på. 

Sådan lyder det fra Jes Jessen fra Asnæs. Han har hovedet fuld af opfindsomhed og initiativ, så da han oplevede problemer med dækningen i sit nye hjem på Odsherred, skruede han op for kreativiteten og gik i gang med finde en løsning. 

De vigtigste komponenter til løsningen var cirka 150 husstande uden dækning og  et gods med en vindmølle. Resultatet var dækning til alle. Mere om det senere.

HAR DU OGSÅ DÅRLIGT SIGNAL?

Har du så dårlig dækning, at du knap nok kan sende en sms derhjemme? Så tag med til en sjov og anderledes eftermiddag i mobildækningens tegn torsdag den 24. september klokken 17.00-18.00.

 

Signe Ryge og TV 2 Fyn Event hjælper dig blandt andet med at stille spørgsmål til eksperterne og de ansvarlige teleselskaber. Og så er der en musikalsk overraskelse!

 

Vi tager naturligvis alle forholdsregler for at forhindre coronasmitte. Læs mere i bunden af denne artikel. Blandt andet er der kun ganske få billetter til rådighed.

 

Du kan læse mere og reservere din gratis billet her. 

 

Fra Lissabon over Bruxelles til Rudme

Rygterne om Jes Jessens idé spredte sig hurtigt.

Han har været på konferencer i både Lissabon og Bruxelles for at fortælle om den opfindelse, der sikrede ordentlig mobilforbindelse til Asnæs. Så en tur til Rudme regner han ikke for noget.

Læs også Har du også dårligt signal? Jørgen håber, forbindelsen virker, den dag han skal ringe 1-1-2

Derfor kommer han torsdag den 24. september til Rudme Friskole til TV 2 Fyn Events arrangement om mobildækning. Her vil han fortælle om sin opfindelse og ikke mindst vil han besvare spørgmål fra fynboerne om deres udfordringer med dårlig dækning.

Han har et bredt kendskab til problemer af den natur og vil  komme med bud på, hvordan man kan komme videre og måske finde nye veje til et bedre reultat.

Læs også Har du også dårligt signal? Det vælter ind med tips fra fynboer om mobile huller

Ole Opfinder

Hvem er han så, denne George Gearløs fra Asnæs, som  opfandt en aldrig før set løsning og skaffede ordentlig dækning til 150 husstande?

Mange i velfærdssamfundet venter på, at andre gør noget ved problemet.  Men det kan jeg ikke vente på. 

Jes Jessen, opfinder, Asnæs

Jes Jessen fra Asnæs Borger- og Kulturforening har en baggrund indenfor IT og teknologi, og det kom ham til gode, da han flyttede fra Nordsjælland til Asnæs og opdagede, hvor dårlig dækning, der var.

Først troede han, at det kun var hos ham, men da han fik problemer med at betale med dankort hos den lokale gårdbutik, gik det op for ham, at problemet var langt mere opfattende. 

Læs også Vil lukke mobile huller: Mobilselskaber rækker hånden ud til fynske kommuner

Efter at have rendt diverse ministre på døren uden held, tog han sagen i egen hånd og kontaktede den lokale aktionsgruppe Udvikling Nordvest.

Og herfra kom der skred i sagerne. Asnæs Borger- og Kulturforening så dagens lys.

Der blev søgt såkaldte LAG-midler til bredbånd, og da en en lokal godsejer på Lerchenborg samtidig skulle have opsat en 70 meter høj vindmølle på sin ejendom, ja, så forenedes kræfterne og den gode vilje. Et sæt antenner blev monteret uden på vindmøllen og kom til at betyde, at mobiltelefoni og internet endelig fik vinger i hele området. 

Måske kan Jes Jessen hjælpe netop dig til at få mobildækning? Mød op og find ud af det til eventet, som du kan melde dig gratis til her.

Corona: Sådan foregår eventet

  • Ved indgangen får alle udleveret et mundbind. Dette skal bæres, når man ikke sidder ned. 
  • Stolene er placeret med god afstand.
  • Vært og oplægsholdere sidder foran salen i god afstand og taler i normalt stemmeleje. En højttaler sørger for, at alle kan høre, hvad der bliver sagt.
  • Efter programmet er forbi, byder vi på coronasikker kaffe og indpakkede småkager. 
  • Book din gratis billet via dette link