I det fynske folks tjeneste

Sådan påvirker pinsen trafikken på Fyn

Kør tidligt om morgenen eller sent om aftenen, lyder det fra Vejdirektoratet. Både fredag og mandag er der risiko for tæt trafik på Fynske Motorvej, især omkring Odense.

Vejdirektoratet råder trafikanter til at køre tidlig morgen eller sen aften, hvis det er muligt. Foto: Morten Grundholm

Myldretiden er ifølge Vejdirektoratet ved at være tilbage på de travleste motorveje i Danmark, heriblandt Fynske Motorvej.

Læs også Tør, lun og solrig fredag venter

Trafikken stiger i takt med samfundets gradvise genåbning, og mange danskere vælger at holde en forlænget weekend i sommerhuset i pinsen, og det vil kunne mærkes på motorvejen.

Fredag den 29. maj er der risiko for kødannelse i eftermiddagsmyldretrafikken på motorvejen omkring Odense, oplyser Vejdirektoratet.

Trafikken forventes hovedsageligt at gå på tværs af landet i retning fra Sjælland mod Jylland.

Tæt trafik anden pinsedag

Lørdag og søndag forventes der ikke tæt trafik på Fynske Motorvej, men mandag, der er anden pinsedag, forventes tæt hjemrejsetrafik, og her vil det være i retning fra Jylland mod Fyn. 

- Vi råder trafikanter til at køre tidlig morgen eller sen aften, hvis det er muligt, lyder det fra Vejdirektoratet. 

I pinsen er der ikke forventninger om lignende tæt trafik på Svendborgmotorvejen. Der vil til gengæld være risiko for tæt trafik i de store sommerhusområder i landet samt i nærheden af grænserne, eksempelvis på Øresundsbroen. 

Gode råd til turen

 

  • Kør uden for de mest trafikerede tidsrum, og sæt god tid af til din rejse.
  • Hold dig opdateret om den aktuelle trafiksituation på trafikinfo.dk
  • Hold god afstand til den forankørende, og vær opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser – eksempelvis ved vejarbejder.
  • Hav drikkevarer med i bilen.
  • Tjek vejrudsigten, før du tager afsted.