I det fynske folks tjeneste

Sådan skruer du ned for din skærmtid: 30 minutters sociale medier om dagen

De fleste unge fynboer bruger op mod fire timer på sociale medier dagligt, viser en undersøgelse, Bemærk har lavet. Her er en simpel firetrinsguide til at skrue ned for forbruget på din smartphone.

Sociale medier er en stor del af manges hverdag. I en undersøgelse, Bemærk har lavet, svarer 50 procent, at de bruger mellem to og fire timer dagligt på sociale medier. Foto: Denis Charlet/AFP/Ritzau ScanpixDet er så fristende lige at scrolle ned gennem ens Facebook-feed eller lige at tjekke, om der skulle være kommet en ny 'snap' fra en af vennerne på Snapchat. 

Uskyldige få minutter bliver brugt, men det kan også hurtigt blive til mange minutter og timers brug af sociale medier i løbet af en dag, hvis man lige tjekker sin telefon hver gang man har et øjeblik. 

I en undersøgelse Bemærk har lavet blandt 700 unge, viser det sig, at 50 procent af de adspurgte bruger mellem to og fire timer dagligt på sociale medier, men 37 procent af dem kunne godt tænke sig at bruge mindre tid. 

Det kan din egen telefon faktisk hjælpe dig med, så her kommer en simpel guide i fire fire steps til at skrue ned for din skærmtid. 

Guide: Skru ned for din skærmtid

Step 1: Gå ind i 'indstillinger' og klik på 'skærmtid' 

Som det første skal du gå til 'indstillinger' på din telefon og dernæst scrolle ned og klikke på 'skærmtid'.

 

Step 2: Vælg 'skærmfri tid'

Vil du så at sige slukke for alle dine apps eller nogle af dem i et tidsrum hver dag, kan du indstille det her. Du kan for eksempel indstille skærmfri tid mellem klokken 17 og klokken 21 alle hverdage, hvor du ved, at du skal lave lektier, lave mad eller passe børn. 

 

Step 3: Klik på 'apptidsbegrænser'

Her kan du for hver enkelt app indstille, hvor meget tid du må bruge dem hver dag. Det kan for eksempel være, at du synes, du kun skal bruge dine sociale medier i 30 minutter hver dag. 

 

Step 4: Nogle applikationer har du altid brug for 

Klik på 'tillad altid' og indstil, hvilke apps du altid skal have mulighed for at bruge, også selvom du har indstillet en skærmfri periode. Det kan eksempelvis være opkald eller 112-appen.