I det fynske folks tjeneste

Sådan overlever din postkasse nytåret

Med masser af nye postkasser ude ved vejene, er der basis for ekstra mange brag i år. Men det er faktisk relativt nemt at sikre sin postkasse, skriver Boligejernes Videnscenter.

De nye postkasser helt ude ved vejkanten er i fare for nytårsløjer. Men der er håb forude. Med små tricks kan postkasseejerne vågne op til uspolerede postkasser nytårsmorgen.

Kanonslaget i postkassen er ellers en klassiker blandt nytårsløjerne, men som det er med så mange løjer, så er det knap så sjovt for den, det går ud over. Men der er håb forude.

Casper Kjerumgaard, fagredaktør hos Bolius Boligejernes Videncenter, har et par gode råd til, hvordan du undgår at få din postkasse ødelagt:

- Stil for eksempel en foliebakke med vand i bunden af postkassen, der kan slukke fyrværkeri, som bliver kastet ind. Du kan også folde en bakke af 2-3 baner stanniol og hælde vand i den, siger Casper Kjerumgaard i en pressemeddelelse.

Han minder dog om, at man skal fjerne vandet, inden der igen kommer post i kassen og huske at tørre eventuelt spildt vand op, så postkassen ikke ruster.

På nogle nyere postkasser kan man låse brevsprækken. Hvis du ikke kan låse dit brevindkast, kan du blokere det indefra ved at lave en lille plade i krydsfinér og sætte den i spænd med et par klodser over brevindkastet inde i postkassen.

Du kan læse flere gode nytårsråd om, hvordan du for eksempel kommer af med sorte pletter fra festsko på stuegulvet, og hvordan du sikrer dit hus nytårsaften på www.bolius.dk