I det fynske folks tjeneste

Sådan undgår du indbrud

Der har været en stigning i antallet af tyverianmeldelser i år. I 2014 fik politiet d. 24. december 13 anmeldelser, og i år har de fået 22 anmeldelser. Få her gode råd til, hvordan du kan undgå indbrudstyvene.

00:21

Politikommissær Carsten Arentoft giver gode råd til, hvordan du kan undgå indbrud i juletiden.

Antallet af af indbrud i private hjem juleaften er steget i år. I 2014 var der 13 anmeldelser - i år er tallet steget til 22 meldte sager. Fyns Politi er overbevist om, at de vil få flere anmeldelser i løbet af dagen.

Hvis du vil sikre dig, at tyvene holder sig væk fra dit hjem i løbet af de her dage, bør du følge  Rigspolitiets råd:

 

Undgå at få indbrud i din bolig - følg nogle gode råd

  • Skræm tyven væk: Hils på andre i nabolaget og ønsk dem en glædelig jul - også dem du ikke kender. Det bedste værn mod indbrud er mennesker. Tyven vil hverken ses eller genkendes, og et simpelt 'hej' kan være nok.
  • Skræm tyven væk: Sørg for god belysning i og omkring boligen, så tyven har svært ved at komme ind uden at blive set. Køb fx nogle tænd/sluk-ure, når du alligevel er ude og købe julegaver. De koster ikke alverden, men de kan gøre alverden til forskel.

  • Skræm tyven væk: Få huset til at se beboet ud, når du ikke er hjemme. Lad ungernes legetøj rode på gulvet og giv ægtefællen lov til at lade den beskidte opvask stå på køkkenbordet lidt endnu.

  • Hjælp naboen: Hold et vågent øje med naboens hus og parkér din bil i deres indkørsel, hvis ikke de er hjemme. Du kan også smide affald i deres skraldespand og tømme deres postkasse, hvis de er udenbys. Og er du i særlig godt julehumør, kan du skovle sne foran naboens hus.

  • Lad være med at annoncere på sociale medier, at du er på juleferie eller væk fra hjemmet.

  • Lås dit skur og ryd op i haven, så der ikke ligger redskaber fremme. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet.

  • Bliv Nabohjælper! Tilmeld dig Nabohjælp. Nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager kun 5 minutter at tilmelde sig. 130.000 husstande har allerede tilmeldt sig - bliv en af dem!

  • Læs mere om, hvordan du kan forhindre indbrud.

Kilde: Rigspolitiet

Fra i går til i dag kl. 7 har der i alt været 39 tyverianmeldelser.