Sæson skudt i gang: Her kan du finde rent badevand på Fyn

Det blå flag bliver i dag hejst, så badegæsterne kan gå efter strande med rent vand, hvor naturen bliver sikret. Se listen nederst i artiklen.

Med årets første officielle sommerdag bliver badesæsonen for alvor skudt i gang. Og det betyder, at flere fynske strande har hejst det blå badeflag.

I alt kan 34 strande på Fyn lige nu lade flaget vejre som et tegn på rent badevand, fortæller Per Arne Simonsen, lokalformand for Friluftsrådet, der står for ordningen.

- Det er kun de bedste badestrande, der får et blåt flag. Hvis man tager ned til en tilfældig strand, kan man ikke være sikker på, at vandet er kontrolleret. Det blå flag betyder, at her bliver det kontrolleret ti gange i løbet af en sæson, om det opfylder kravet, siger han.

- Hvis det ikke gør det - hvis der nu bliver fundet kolibakterier eller andet spændende i vandet - bliver det blå flag pillet ned og ikke sat op igen, før der er styr på det.

Ordentlige forhold

Flaget er en miljømærkningsordning, der udover rent badevand garanterer, at stranden arbejder for at sikre den fælles natur og miljø.

Det Blå Flag er en garanti for en høj standard indenfor miljø, vandkvalitet og sikkerhed.
Det Blå Flag er en garanti for en høj standard indenfor miljø, vandkvalitet og sikkerhed.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Derudover skal der også være styr på ting som toiletfaciliteter, livrednings- og førstehjælpsudstyr.

I perioden frem til 15. september, hvor flaget er oppe, er det ligeledes et krav, at der hverken er hunde eller heste på stranden.

Fynske strande med blåt flag

Find strandene på et kort her.


Tirsdag bliver de blå flag hejst på de fynske badestrande.