Sætter ild til mose ved Faaborg

Naturstyrelsen sætter onsdag ild til mose ved Arreskov Sø nord for Faaborg. Målet er at pleje naturen.

I de kommende dage vil der stige røg op fra mange heder og naturarealer rundt om i Danmark. På Fyn er det mosen ved Arreskov Sø, der brændes af.

Bag brandene står Naturstyrelsen, der plejer naturen med ild. Flammerne brænder uønskede planter og buske af, og forynger den oprindelige lige natur.

- Ser man røgen, er man velkommen til at komme nærmere. Vi har folk ude, der kan forklare, hvorfor vi brænder af, og hvordan vi kontrollerer ilden. Der er voldsomme kræfter i gang, så man skal sørge for, at Naturstyrelsens personale kan se én, og man skal naturligvis følge deres anvisninger, siger skovfoged Ole Knudsen fra Naturstyrelsen i Blåvandshuk.

Sjældent brugt på Fyn

Det er første gang at Naturstyrelsen på Fyn bruger afbrænding som naturpleje. Men det daværende Fyns Amt har brugt afbrænding enkelte gange på Enebærodde.

Naturstyrelsen på Fyn får hjælp af medarbejdere fra Jylland, der har erfaring med afbrænding af naturområder.

- Det bliver vejret, der bestemmer, hvornår vi brænder af. Det skal være tørvejr, og ikke blæse for meget, for så er ilden svær at styres, fortæller skovrider Søren Kirk Strandgaard fra Naturstyrelsen på Fyn.

Hvis vejret holder, vil røgens stige op fra mosen ved middagstid.