I det fynske folks tjeneste

Safe Internet Day: Drop mobning nu

Skoler, organisationer og virksomheder i 90 lande markerer i dag "Safe Internet Day." Fyn deltager med kampagnen "Drop mobning nu."

01:02

Skoler, organisationer og virksomheder i 90 lande markerer i dag "Safe Internet Day." Fyn er med med kampagnen "Drop mobning nu."

1 af 2

Fjerde, femte og sjette klasse på Højby skole i Odense sidder klistret til et lærred. En projektor skyder billedet op af den fynskvalgte folketingspolitiker Trine Bramsen og danseren Silas Holst, der i

øjeblikket er kendt fra programmet Silas' opør, hvor han fortæller om sit liv med mobning.

Det umage par skal tale om mobning i en tid, hvor internettet har gjort det utrolig nemt at nedgøre og chikanere med hovedet gemt bag computerskærmen.

- De har skrevet til mig: Perker, og at jeg lugter af ost, fortæller Ea Kreiberg, der går i 5. klasse på Højby Skole.

Ea er langt fra den eneste, der har været udsat for mobning på nettet, og det er det, kampagnen skal sætte fokus på i dag.

- Det foregår i det skjulte, og ungerne kommer til at lave ting, hvor de ikke er bevidste om, hvor barske de er, og derfor er det enormt vigtigt at få talt om, hvad man egentlig føler, når man bliver udsat for de her ting, siger Iben Brink Haarh, der er lærer på Højby Skole.

Hun bakkes op af Sebastian, der også går i 5. klasse.

- Jeg synes det er dårligt at gøre det på internettet, for det er som om de er bange for at sige det ansigt til ansigt, mener han.