Sag om bortført dreng venter

Sagen om den 4-årige, formodet bortførte dreng fra Svendborg, er nu overdraget til Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet. Første opgave er at etablere samarbejde med tysk politi.

I første omgang handler det om, at få adgang til tyske flypassagerlister for at eventuelt at afklare hvor drengen og hans far er rejst fra og hvortil.

Det kræver en retskendelse, som Fyns Politi håber at få mandag, oplyser Jack Liedicke, vicepolitikommissær, Fyns Politi.

Han har ingen forklaring på, hvorfor det tyske politi ikke ville udlevere passagerlisterne i weekenden, selvom det måske kunne have lettet efterforskningen i sagen betydeligt.

- Det kan have noget med tysk lovgivning at gøre, siger han.

Jack Liedicke tilføjer, at når der er oprettet kontakt til tysk politi, vil Fyns Politi bede om en forklaring.

Frygtes bortført til Syrien

Sagen begyndte lørdag eftermiddag, da den 4-årige drengs far, som er af irakisk herkomst, ikke afleverede sønnen rettidigt til drengens mor i Svendborg.

Siden de to gik fra hinanden, har moderen haft forældremyndigheden over drengen, men tillod faderen samvær med ham.

I løbet af søndag fik politiet flere tegn på, at faderen og drengen var taget mod Tyskland. Blandt andet blev faderens bil fundet tæt på den dansk-tyske grænse.

En henvendelse til tysk politi om at udlevere flypassagerlister fra lufthavnen i Hamburg blev afvist af tyskerne, som kræver en kendelse først.

Det ærgrer Fyns Politi, som måske kunne have været nået længere med efterforskningen meget tidligere.

Frygten er nu, at faderen og sønnen allerede er i Syrien, hvor faderen har familie.