I det fynske folks tjeneste

Sag om kapringen af Danica White trækker ud

Først i begyndelsen af januar afgør juristerne i Søfartsstyrelsen, om Danica White-sagen skal overgives til politiet med henblik på en straffesag.

Først i januar vil det stå klart, om kapringen af det danske fragtskib Danica White får retslige følger for rederiet H. Folmer og Co og skibets kaptajn Niels Hentze Nielsen. Det oplyser Søfartsstyrelsen til Ritzau.

Styrelsens jurister er endnu ikke færdige med at granske rapporten fra Opklaringsenheden, der blev offentliggjort den 16. november.

Juristerne skal vurdere, om der er forhold før og efter kapringen ud for Somalias kyst i Det Indiske Ocean den 1. juni i år, der gør, at sagen skal overgives til politiet med henblik på at rejse en sag ved domstolene.

Rederiet og skibets kaptajn må derfor vente i knap to måneder på at få vished for, om der rejses eventuelle sager ved domstolene.

Danica White var på vej fra Dubai til Mombassa på Afrikas østkyst med en last af entreprenørmateriel, da skibet blev kapret af somaliske sørøvere. Skibet og dets fem mand store danske besætning var sørøvernes gidsler i 83 dage.

Efter udbetaling af en løsesum på et ukendt antal millioner, blev skib
og besætning frigivet den 22. august.

Bevæbnede sørøvere gik uhindret om bord i skibet, og blev først opdaget af besætningen, da de trængte ind i skibets styrehus.

Opklaringsenheden har bl.a. konkluderet, at
vagtberedskabet på skibet var for dårligt.