I det fynske folks tjeneste

Salgspriserne stiger på fynske sommerhuse

Der er fremgang at spore på det fynske sommerhusmarked. Salgspriserne stiger.

Foråret er normalt højsæson på det danske sommerhusmarked, og foråret 2016 kan vise sig at blive rigtig fint for de fynske sommerhusejere.

På Fyn er salgspriserne pr. kvadratmeter på et år samlet set nemlig steget med 8,5 procent, hvor de på landsplan er faldet med 0,9 procent.

Der er dog enorme lokale forskelle på udviklingen i de 10 fynske kommuner. 

I Middelfart Kommune er salgspriserne steget med hele 48,2 procent på et år - og i den anden ende af skalen er de i Assens Kommune faldet med 36,5 procent. 

Men gennemsnitligt for alle kommuner er der altså fremgang at spore. Det viser tal fra boligsiden.dk.

- Generelt kan vi ikke sige, at et sommerhus er en sikker investering, men ønsker man alligevel at placere sine penge i et sommerhus med henblik på et fremtidigt overskud, er det et godt bud at gå efter de klassiske sommerhusområder. Godt nok er priserne høje, men der er større sandsynlighed for, at man kan sælge igen til samme eller evt. højere pris, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for boligsiden.dk.

Derfor er der også bedst chance for at gøre en god investering i de i forvejen kendte sommerhusområder. 

- Risikoen for at tabe penge er mindre her end i andre og mindre kendte områder, og samtidig har man gode muligheder for at tjene penge på udlejning, hvis markedet i en periode udvikler sig på en måde, hvor det ikke kan betale sig at sælge, siger Birgit Daetz. 

I perioden er antallet af fynske sommerhuse til salg faldet med 9,2 procent, hvilket både kan tolkes som et udtryk for, at flere har fået råd til at købe - og at flere måske har fået råd til alligevel at beholde det sommerhus, de tidligere har haft sat til salg.

Samtidig er nedslaget pr. kvadratmeter også faldet drastisk, nemlig med hele 33,7 procent - faldende fra et nedslag på 12,8 procent af salgsprisen pr. kvadratmeter i februar 2015 til 8,5 procent i år.

Salgspriser på sommerhuseÆndring siden sidste år
Assens-36,5%
Faaborg-Midtfyn10,1%
Kerteminde-29,1%
Langeland-14,3%
Middelfart48,2%
Nordfyns35,6%
Nyborg43,8%
Odense-
Svendborg42,6%
Ærø-31,7%
Danmark-0,9%