Samler ind for kræftramte børn: 13-årige Victoria har været med tolv år i træk

Victoria Elisabeth Woer er fast inventar, når Kræftens Bekæmpelses årlige indsamling finder sted. Søndag formiddag er hun - med lillebror og kusine - igen på farten.

- Jeg går for de kræftramte børn.

Sådan stod der skrevet på 13-årige Victoria Elisabeth Woers badge, da hun søndag tog turen rundt i hjembyen Assens, for at samle ind for Kræftens Bekæmpelse.

Noget, der efterhånden må siges at være en fast tradition for den unge fynbo.

Victoria Elisabeth Woer har nemlig, trods sin unge alder, samlet ind til formålet 12 år i træk. De første år i barnevognen, kørt af hendes mormor. 

- Jeg er virkelig glad for, at jeg kan støtte de kræftramte. Det er nærmest blevet en tradition for mig. Det betyder rigtig meget, at jeg ved at bruge et par timer søndag formiddag, kan være med til at hjælpe, siger Victoria Elisabeth Woer. 

Fynboerne støtter op

Årets indsamlingsrute gik Victoria Elisabeth Woer ikke alene. Lillebror Alexander Gabriel Woer på 11 år og kusine Nina Elisabeth Larsen på 12 år gjorde hende selskab i det regnfulde forårsvejr.

quote Jeg synes godt, at jeg kan være med til at gøre en forskel, i stedet for bare at sidde derhjemme

11-årige Alexander Gabriel Woer

I alt har Kræftens Bekæmpelse registreret 1.239 fynske indsamlere. De gør dog opmærksom på, at tallet kun kan bruges som indikation. 

- Der kan være en del, der er tilmeldt lokalt, som vi ikke har registreret, og der kan naturligvis være tilmeldte, der ikke dukker op, skriver Finn Christensen, der er chefkonsulent i Kræftens Bekæmpelse. 

Og hvad der kan få fynboerne afsted i regnvejret, kan måske findes hos de tre unge mennesker. 

- Jeg synes det er synd for dem, der er ramt af kræft. Så jeg synes godt, at jeg kan være med til at gøre en forskel, i stedet for bare at sidde derhjemme, siger Alexander Gabriel Woer og fortsætter: 

- Jeg har skrevet på mit badge, at jeg går for Carsten, som er min mors fætter, der er død af kræft. Men jeg går ikke kun for ham, jeg går også for alle andre, der er ramt af kræft. 

Corona-sikker indsamling

Selvom indsamlingen for Kræftens Bekæmpelse ligner sig selv, er der ved årets indsamling corona-hensyn at tage højde for. 

Når der samles ind, tages der hensyn til alle corona-restriktioner.
Når der samles ind, tages der hensyn til alle corona-restriktioner.
Foto: Ken Petersen

Det er nemlig vigtigt, at indsamlerne sikrer, at deres besøg udenfor de fynske hjem, ikke udgør en smitterisiko. 

Derfor var de tre seje indsamlere også udstyret med både mundbind og håndsprit, og sendt afsted med huskereglen om at holde god afstand. 

Heldigvis var der stadig mange i Assens, der stod klar med penge til indsamlingsbøtterne. Både i kontanter og på mobilepay. 

- Jeg synes det er gået godt. Der er mange der har givet penge. De vil gerne støtte, fortæller Nina Elisabeth Larsen.

Og var der ingen, der stod klar i døren, efterlod de tre garvede indsamlere en seddel i postkassen. 

Har du ikke fået besøg af en af dagens indsamlere, kan du donere til Kræftens Bekæmpelse flere forskellige steder: